Ние използваме бисквитки, включително и бисквитки на трети страни, за да подобрим нашите услуги, за да персонализираме вашите реклами и да запаметим вашите преференции за уебсайта. Ако продължите браузинг сесията, вие се съгласявате с използването на бисквитки на нашия сайт. За повече информация (например как да изключите бисквитките), посетете нашата Политика за бисквитките.

OK
advertisement
Разширено търсенеСкрий разширеното търсене

Ябълкова шарлота с червени боровинки

категория 5/5
1. В тенджерка сложете боровинките, захарта и водата и разбъркайте сместа. Когато боровинките спрат да пукат, компотът е готов. Оставете компотът да се охлади.
2. Обелете и нарежете киселите ябълки на кубчета и ги сложете в купа. Настържете кората на портокала върху тях и добавете бадемите. Разбъркайте хубаво.
3. Намаслете хубаво кръгла тава или форма за пай и изсипете ябълките вътре. Разпределете върху тях компота от боровинки.
4. Сложете в купа продуктите за трохите. Смесете ги, като ги претривате през ръцете си. Изсипете трохите и ги разпределете върху ябълките. Получава се купчинка, излизаща доста над размерите на формата. Изпечете ябълковата шарлота на 180 градуса за 25 минути.
5. Разбийте на ръка охладена сметана.
6. Поднесете парче крамбъл, залято със сметанов сос.
За деца:
не
За вегетарианци:
не
От предаване:
Рецепта на: Рудолф ван Веен