Ябълкова шарлота с червени боровинки
1. В тенджерка сложете боровинките, захарта и водата и разбъркайте сместа. Когато боровинките спрат да пукат, компотът е готов. Оставете компотът да се охлади.
2. Обелете и нарежете киселите ябълки на кубчета и ги сложете в купа. Настържете кората на портокала върху тях и добавете бадемите. Разбъркайте хубаво.
3. Намаслете хубаво кръгла тава или форма за пай и изсипете ябълките вътре. Разпределете върху тях компота от боровинки.
4. Сложете в купа продуктите за трохите. Смесете ги, като ги претривате през ръцете си. Изсипете трохите и ги разпределете върху ябълките. Получава се купчинка, излизаща доста над размерите на формата. Изпечете ябълковата шарлота на 180 градуса за 25 минути.
5. Разбийте на ръка охладена сметана.
6. Поднесете парче крамбъл, залято със сметанов сос.

Продукти

  • За компота от боровинки:375 грам червени боровинки 200 грам захар 100 милилитър водаЗа основата:1 килограм ябълки Елстар 2 супена лъжица захар 1 брой портокал 2 супена лъжица филирани бадемиЗа маслените трохи:180 грам масло 150 грам захар 150 грам брашно 150 грам овесени ядки брой пудра захар за поръсване

Начин на приготвяне:

    Свързани рецепти

    Виж всички