Ябълкова пица
Рецепта от: Рудолф ван Веен
1. Сложете продуктите за тестото в купа и ги смесете с помощта на миксер. Дооформете тестото с ръце, но за кратко и като си поръсвате брашно, за да не залепне. Придайте правоъгълна форма на тестото, увийте го в прозрачно фолио и го сложете в хладилник да се стегне.
2. Сварете стафидите за кратко, отцедете ги и ги залейте с рома. Смесете бадемовата паста със сладкарския крем.
3. Разточете студеното тесто на тънък пласт според тавата, в която ще печете. Постелете хартия за печене на дъното на тавата и пренесете тестото с помощта на точилката.
4. Нанесете тънък слой от бадемовата паста и крема. Навлажнете краищата на пицата с четчица с вода и оформете нисък борд. Отгоре поръсете двата вида ядки и стафидите. Отгоре наредете много тънки резенчета необелени ябълки.
5. Загрейте фурната силно и изпечете пицата на 180 градуса за 15-20 минути. Ицпечената пица поръсете с пудра захар.
6. Сервирайте ябълковата пица, разрязана на парчета, на дъска по средата на масата.
2. Сварете стафидите за кратко, отцедете ги и ги залейте с рома. Смесете бадемовата паста със сладкарския крем.
3. Разточете студеното тесто на тънък пласт според тавата, в която ще печете. Постелете хартия за печене на дъното на тавата и пренесете тестото с помощта на точилката.
4. Нанесете тънък слой от бадемовата паста и крема. Навлажнете краищата на пицата с четчица с вода и оформете нисък борд. Отгоре поръсете двата вида ядки и стафидите. Отгоре наредете много тънки резенчета необелени ябълки.
5. Загрейте фурната силно и изпечете пицата на 180 градуса за 15-20 минути. Ицпечената пица поръсете с пудра захар.
6. Сервирайте ябълковата пица, разрязана на парчета, на дъска по средата на масата.
Продукти
- За тестото:285 грам брашно 170 грам студено масло 130 грам крема сирене 3 супена лъжица студена вода 1.5 супена лъжица оцет 1 чаена лъжица бакпулвер щипка солЗа бадемовия крем:100 грам бадемова паста 100 грам сладкарски кремЗа пълнежа:60 грам стафиди 50 милилитър ром 40 грам шам-фъстък 40 грам кедрови ядки 2 брой ябълки брой пудра захар
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Джейми Оливър
Пай с ябълки и къпини
Рецепти Бисквити с кашкавал
Рецепти Хляб със сирене и маслини
Рецепти Рудолф ван Веен
Бохемски колачета
Рецепти Рудолф ван Веен
Колебяка
Рецепти Рудолф ван Веен
Кралски кейк
Рецепти Рудолф ван Веен
Кекс с гранола
Рецепти Божана Кацарова
Гювеч със заешко и гъби
Рецепти Божана Кацарова
Козуначена торта
Рецепти Нина Бабич
Сладкиш с бадеми и шоколад