Начин на приготвяне:

1. Сложете продуктите за тестото в купа и ги смесете с помощта на миксер. Дооформете тестото с ръце, но за кратко и като си поръсвате брашно, за да не залепне. Придайте правоъгълна форма на тестото, увийте го в прозрачно фолио и го сложете в хладилник да се стегне.
2. Сварете стафидите за кратко, отцедете ги и ги залейте с рома. Смесете бадемовата паста със сладкарския крем.
3. Разточете студеното тесто на тънък пласт според тавата, в която ще печете. Постелете хартия за печене на дъното на тавата и пренесете тестото с помощта на точилката.
4. Нанесете тънък слой от бадемовата паста и крема. Навлажнете краищата на пицата с четчица с вода и оформете нисък борд. Отгоре поръсете двата вида ядки и стафидите. Отгоре наредете много тънки резенчета необелени ябълки.
5. Загрейте фурната силно и изпечете пицата на 180 градуса за 15-20 минути. Ицпечената пица поръсете с пудра захар.
6. Сервирайте ябълковата пица, разрязана на парчета, на дъска по средата на масата.

Продукти

За тестото:

  • 285 грам брашно
  • 170 грам студено масло
  • 130 грам крема сирене
  • 3 супена лъжица студена вода
  • 1.5 супена лъжица оцет
  • 1 чаена лъжица бакпулвер
  • щипка сол

За бадемовия крем:

  • 100 грам бадемова паста
  • 100 грам сладкарски крем

За пълнежа:

  • 60 грам стафиди
  • 50 милилитър ром
  • 40 грам шам-фъстък
  • 40 грам кедрови ядки
  • 2 брой ябълки
  • брой пудра захар

Свързани рецепти