Начин на приготвяне:
1. Сложете продуктите за тестото в купа и ги смесете с помощта на миксер. Дооформете тестото с ръце, но за кратко и като си поръсвате брашно, за да не залепне. Придайте правоъгълна форма на тестото, увийте го в прозрачно фолио и го сложете в хладилник да се стегне.
2. Сварете стафидите за кратко, отцедете ги и ги залейте с рома. Смесете бадемовата паста със сладкарския крем.
3. Разточете студеното тесто на тънък пласт според тавата, в която ще печете. Постелете хартия за печене на дъното на тавата и пренесете тестото с помощта на точилката.
4. Нанесете тънък слой от бадемовата паста и крема. Навлажнете краищата на пицата с четчица с вода и оформете нисък борд. Отгоре поръсете двата вида ядки и стафидите. Отгоре наредете много тънки резенчета необелени ябълки.
5. Загрейте фурната силно и изпечете пицата на 180 градуса за 15-20 минути. Ицпечената пица поръсете с пудра захар.
6. Сервирайте ябълковата пица, разрязана на парчета, на дъска по средата на масата.
2. Сварете стафидите за кратко, отцедете ги и ги залейте с рома. Смесете бадемовата паста със сладкарския крем.
3. Разточете студеното тесто на тънък пласт според тавата, в която ще печете. Постелете хартия за печене на дъното на тавата и пренесете тестото с помощта на точилката.
4. Нанесете тънък слой от бадемовата паста и крема. Навлажнете краищата на пицата с четчица с вода и оформете нисък борд. Отгоре поръсете двата вида ядки и стафидите. Отгоре наредете много тънки резенчета необелени ябълки.
5. Загрейте фурната силно и изпечете пицата на 180 градуса за 15-20 минути. Ицпечената пица поръсете с пудра захар.
6. Сервирайте ябълковата пица, разрязана на парчета, на дъска по средата на масата.
Продукти
За тестото:
- 285 грам брашно
- 170 грам студено масло
- 130 грам крема сирене
- 3 супена лъжица студена вода
- 1.5 супена лъжица оцет
- 1 чаена лъжица бакпулвер
- щипка сол
За бадемовия крем:
- 100 грам бадемова паста
- 100 грам сладкарски крем
За пълнежа:
- 60 грам стафиди
- 50 милилитър ром
- 40 грам шам-фъстък
- 40 грам кедрови ядки
- 2 брой ябълки
- брой пудра захар