Ние използваме бисквитки, включително и бисквитки на трети страни, за да подобрим нашите услуги, за да персонализираме вашите реклами и да запаметим вашите преференции за уебсайта. Ако продължите браузинг сесията, вие се съгласявате с използването на бисквитки на нашия сайт. За повече информация (например как да изключите бисквитките), посетете нашата Политика за бисквитките.

OK
advertisement
Разширено търсенеСкрий разширеното търсене

Ябълков щрудел

категория 5/5
1. Подберете десертен сорт ябълки. Обелете ги и ги нарежете на малки кубчета и ги сложете в тенджерка. Към тях прибавете стафидите, захарта, канелата и 50 г безсолно масло. Настържете кората на портокала и изтискайте сока на половината. Добавете 100 мл вода и задушете сместа за около десетина минути.
2. Дръпнете сместа от котлона, пресипете я в купа, добавете галета или смлени хлебни трохи и разбъркайте.
3. Разтопете другите 50 г масло. Вземете два листа кори и намажете горната с масло. Върху нея сложете още една кора и намажете и нея с масло. Сложете от плънката. Навийте руло откъм дългата страна на корите. Свободните краища на корите сгънете навътре и разтворете като листа на цветенце. Намажете щрудела с масло отгоре и по желание може да поръсите маково семе.
4. Изпечете щрудела в предварително загрята на 180 градуса фурна до златист цвят.
5. Поднесете щрудела, поръсен пудра захар и гарниран с топка ванилов сладолед.
За деца:
да
За вегетарианци:
да
Рецепта на: Антонио и Дженаро