Начин на приготвяне:
1. В купа смесете брашното, захарта, маслото и яйцето. Омесете бързо тестото с ръка. Сложете тестото за 15 минути в хладилник. След това го разточете. Първо покрийте дъното на дълбока форма за печене, а след това и стените и. Оставете си малко тесто за решетката на пая.
2. Обелете и нарежете ябълките на кубчета. Почистете фурмите от костилките им и ги нарежете също на кубчета. В купа смесете ябълките, фурмите и захарта. настържете кората на лайма и добавете кардамона. Разбъркайте. Поръсете с галета тестото по дъното на формата. Отгоре изсипете пълнежа и го притиснете към дъното хубаво. Направете решетка от тестени ленти. Печете пая в предварително загрята на 180 градуса 75 минути.
2. Обелете и нарежете ябълките на кубчета. Почистете фурмите от костилките им и ги нарежете също на кубчета. В купа смесете ябълките, фурмите и захарта. настържете кората на лайма и добавете кардамона. Разбъркайте. Поръсете с галета тестото по дъното на формата. Отгоре изсипете пълнежа и го притиснете към дъното хубаво. Направете решетка от тестени ленти. Печете пая в предварително загрята на 180 градуса 75 минути.
Продукти
- 200 г масло
- 300 г брашно
- 1 яйце
- 8 ябълки
- 150 г фурми
- 100 г захар
- 1 лайм
- 2 с.л. смлян кардамон
- галета