Ние използваме бисквитки, включително и бисквитки на трети страни, за да подобрим нашите услуги, за да персонализираме вашите реклами и да запаметим вашите преференции за уебсайта. Ако продължите браузинг сесията, вие се съгласявате с използването на бисквитки на нашия сайт. За повече информация (например как да изключите бисквитките), посетете нашата Политика за бисквитките.

OK
advertisement
Разширено търсенеСкрий разширеното търсене

Ябълков пай

Стъпки

категория 4/5
1. В купа смесете брашното, захарта, маслото и яйцето. Омесете бързо тестото с ръка. Сложете тестото за 15 минути в хладилник. След това го разточете. Първо покрийте дъното на дълбока форма за печене, а след това и стените и. Оставете си малко тесто за решетката на пая.
2. Обелете и нарежете ябълките на кубчета. Почистете фурмите от костилките им и ги нарежете също на кубчета. В купа смесете ябълките, фурмите и захарта. настържете кората на лайма и добавете кардамона. Разбъркайте. Поръсете с галета тестото по дъното на формата. Отгоре изсипете пълнежа и го притиснете към дъното хубаво. Направете решетка от тестени ленти. Печете пая в предварително загрята на 180 градуса 75 минути.
За деца:
да
За вегетарианци:
да
От предаване:
Рецепта на: Рудолф ван Веен