Ябълков пай
Рецепта от: Рудолф ван Веен
1. В купа смесете брашното, захарта, маслото и яйцето. Омесете бързо тестото с ръка. Сложете тестото за 15 минути в хладилник. След това го разточете. Първо покрийте дъното на дълбока форма за печене, а след това и стените и. Оставете си малко тесто за решетката на пая.
2. Обелете и нарежете ябълките на кубчета. Почистете фурмите от костилките им и ги нарежете също на кубчета. В купа смесете ябълките, фурмите и захарта. настържете кората на лайма и добавете кардамона. Разбъркайте. Поръсете с галета тестото по дъното на формата. Отгоре изсипете пълнежа и го притиснете към дъното хубаво. Направете решетка от тестени ленти. Печете пая в предварително загрята на 180 градуса 75 минути.
2. Обелете и нарежете ябълките на кубчета. Почистете фурмите от костилките им и ги нарежете също на кубчета. В купа смесете ябълките, фурмите и захарта. настържете кората на лайма и добавете кардамона. Разбъркайте. Поръсете с галета тестото по дъното на формата. Отгоре изсипете пълнежа и го притиснете към дъното хубаво. Направете решетка от тестени ленти. Печете пая в предварително загрята на 180 градуса 75 минути.
Продукти
- 200 г масло 300 г брашно 1 яйце 8 ябълки 150 г фурми 100 г захар 1 лайм 2 с.л. смлян кардамон галета
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Стоян и Лора
Шоколадов кейк с шапка от маскарпоне
Рецепти Джейми Оливър
Оризов пудинг с ягодов конфитюр
Рецепти Джейми Оливър
Целувка с круши и шоколадов сос
Рецепти Джейми Оливър
Тиквени мъфини
Рецепти Нина Бабич
Бисквити с фъстъци ала Седрик Гроле
Рецепти Павел Павлов
Френски макарони с различни кремове*
Рецепти Павел Павлов
Целувчена торта с крем "Намелака"
Рецепти Павел Павлов
Лимонов тарт с лешници
Рецепти Павел Павлов
Деконструиран лимонов тарт с чипс от бял шоколад
Рецепти Павел Павлов
Малинов чийзкейк без печене