Ние използваме бисквитки, включително и бисквитки на трети страни, за да подобрим нашите услуги, за да персонализираме вашите реклами и да запаметим вашите преференции за уебсайта. Ако продължите браузинг сесията, вие се съгласявате с използването на бисквитки на нашия сайт. За повече информация (например как да изключите бисквитките), посетете нашата Политика за бисквитките.

OK
advertisement
Разширено търсенеСкрий разширеното търсене

Ябълков милфьой

Стъпки

  1. Prev1/4Next

    1. Нарежете ябълките на кръгчета без да ги белите.
    2. Сложете ги в тиган с малко масло и ги запържете леко от двете страни.
    3. Извадете ги в тава, покрита с хартия за печене. Поръсете ги със захар и ги запечете под грила на фурната докато се карамелизират. Извадете ги и ги оставете да се охладят.
  2. Prev2/4Next

    4. Намажете една кора за баница с малко течно масло и я сгънете на две. След това я прегънете още няколко пъти докато получите квадрат, от който можете да изрежете кръг малко по-голям от диаметъра на ябълковите резенчета. Така наведнъж ще получите много кръгчета, вместо да се мъчите да изрязвате едно по едно.
  3. Prev3/4Next

    5. Всяка двойка кръгчета намажете с течно масло и поръсете с пудра захар и канела. Слепете две двойки кръгове, за да получите напластяване от 4 листа. Подредете ги в тава, покрита с хартия за печене. Върху тях сложете друг лист хартия. При печенето това ще предпази листата от изкривяване.
    6. Изпечете за кратко в гореща фурна като наблюдавате да не изгорят. Нужни са само няколко минути.
  4. Prev4/4Next

    7. Разбийте сметана с малко пудра захар на вкус, ванилия и канела.
    8. Подредете десерта като редувате пластовете по свое желание – кора, ябълка, крем. Сами преценете и височината.

категория 5/5
За деца:
да
За вегетарианци:
да
От предаване:
Рецепта на: Йоланта Делибозова - Йоли