Ябълки в тесто
Рецепта от: Рудолф ван Веен
1. Обелете ябълките. С помощта на специален уред издълбайте вътрешността им.
2. Накиснете предварително стафидите във вода или ром или ги сварете във вода за десетина минути. Смесете ги с канелата и захарта.
3. Натъпчете ябълките със стафиди и бадемова паста.
4. Разточете леко всяко квадратче тесто като поръсвате с брашно. Сложете ябълка върху всяко и го завийте като торбичка. Поставете ябълките в намаслени алуминиеви формички за крем-карамел с нагънатото тесто надолу. Намажете топките отгоре с яйце и поръсете със захар.
5. Печеге ябълките в тесто 25 минути на 180 градуса.
2. Накиснете предварително стафидите във вода или ром или ги сварете във вода за десетина минути. Смесете ги с канелата и захарта.
3. Натъпчете ябълките със стафиди и бадемова паста.
4. Разточете леко всяко квадратче тесто като поръсвате с брашно. Сложете ябълка върху всяко и го завийте като торбичка. Поставете ябълките в намаслени алуминиеви формички за крем-карамел с нагънатото тесто надолу. Намажете топките отгоре с яйце и поръсете със захар.
5. Печеге ябълките в тесто 25 минути на 180 градуса.
Продукти
- 4 ябълки 30 бр. стафиди 4 квадрати бутер тесто 10 х 10 3 с.л. захар 1 с.л. канела 30 г захаросана портокалова или лимонова кора 100 г бадемова паста 1 яйце масло
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Стоян и Лора
Шоколадов кейк с шапка от маскарпоне
Рецепти Джейми Оливър
Оризов пудинг с ягодов конфитюр
Рецепти Джейми Оливър
Целувка с круши и шоколадов сос
Рецепти Джейми Оливър
Тиквени мъфини
Рецепти Нина Бабич
Бисквити с фъстъци ала Седрик Гроле
Рецепти Павел Павлов
Френски макарони с различни кремове*
Рецепти Павел Павлов
Целувчена торта с крем "Намелака"
Рецепти Павел Павлов
Лимонов тарт с лешници
Рецепти Павел Павлов
Деконструиран лимонов тарт с чипс от бял шоколад
Рецепти Павел Павлов
Малинов чийзкейк без печене