Ябълки в тесто

Ябълки в тесто

Начин на приготвяне:

1. Обелете ябълките. С помощта на специален уред издълбайте вътрешността им.
2. Накиснете предварително стафидите във вода или ром или ги сварете във вода за десетина минути. Смесете ги с канелата и захарта.
3. Натъпчете ябълките със стафиди и бадемова паста.
4. Разточете леко всяко квадратче тесто като поръсвате с брашно. Сложете ябълка върху всяко и го завийте като торбичка. Поставете ябълките в намаслени алуминиеви формички за крем-карамел с нагънатото тесто надолу. Намажете топките отгоре с яйце и поръсете със захар.
5. Печеге ябълките в тесто 25 минути на 180 градуса.

Продукти

  • 4 ябълки
  • 30 бр. стафиди
  • 4 квадрати бутер тесто 10 х 10
  • 3 с.л. захар
  • 1 с.л. канела
  • 30 г захаросана портокалова или лимонова кора
  • 100 г бадемова паста
  • 1 яйце
  • масло

Свързани рецепти