Ябълки в тесто
1. Обелете ябълките. С помощта на специален уред издълбайте вътрешността им.
2. Накиснете предварително стафидите във вода или ром или ги сварете във вода за десетина минути. Смесете ги с канелата и захарта.
3. Натъпчете ябълките със стафиди и бадемова паста.
4. Разточете леко всяко квадратче тесто като поръсвате с брашно. Сложете ябълка върху всяко и го завийте като торбичка. Поставете ябълките в намаслени алуминиеви формички за крем-карамел с нагънатото тесто надолу. Намажете топките отгоре с яйце и поръсете със захар.
5. Печеге ябълките в тесто 25 минути на 180 градуса.

Продукти

  • 4 ябълки 30 бр. стафиди 4 квадрати бутер тесто 10 х 10 3 с.л. захар 1 с.л. канела 30 г захаросана портокалова или лимонова кора 100 г бадемова паста 1 яйце масло

Начин на приготвяне:

    Свързани рецепти

    Виж всички