Ние използваме бисквитки, включително и бисквитки на трети страни, за да подобрим нашите услуги, за да персонализираме вашите реклами и да запаметим вашите преференции за уебсайта. Ако продължите браузинг сесията, вие се съгласявате с използването на бисквитки на нашия сайт. За повече информация (например как да изключите бисквитките), посетете нашата Политика за бисквитките.

OK
advertisement
Разширено търсенеСкрий разширеното търсене

Ябълки в тесто

категория 0/5
1. Обелете ябълките. С помощта на специален уред издълбайте вътрешността им.
2. Накиснете предварително стафидите във вода или ром или ги сварете във вода за десетина минути. Смесете ги с канелата и захарта.
3. Натъпчете ябълките със стафиди и бадемова паста.
4. Разточете леко всяко квадратче тесто като поръсвате с брашно. Сложете ябълка върху всяко и го завийте като торбичка. Поставете ябълките в намаслени алуминиеви формички за крем-карамел с нагънатото тесто надолу. Намажете топките отгоре с яйце и поръсете със захар.
5. Печеге ябълките в тесто 25 минути на 180 градуса.
За деца:
да
За вегетарианци:
да
От предаване:
Рецепта на: Рудолф ван Веен