Ябълковият сладкиш на Томас Келер
Рецепта от: Нина Бабич
©2019 FOX Networks Group Bulgaria
- Разбийте маслото и захарта в миксера. Добавете яйцето и бъркайте, докато сместа не стане лека и пухкава.
- Прибавете брашното, солта, бакпулвера и индийското орехче.
- Налейте предварително смесените мляко и сметана. Разбъркайте за кратко, само докато съставките се съединят.
- Нарежете ябълките на тънки филийки. Застелете дъното на форма за торта с диаметър 22 см с хартия за печене. Стените намажете с масло. Поръсете с брашно. Изсипете тестото, заравнете и наредете ябълките в кръг, на разстояние половин сантиметър една от друга. Поръсете сладкиша със смесената с малко канела пудра захар. Загрейте фурната на 180 градуса. Печете 35-40 минути до готовност.
- За соса в касерола смесете маслото, захарта и сметаната и щом кипнат, намалете силата на огъня и оставете сместа да къкри, докато се сгъсти (десетина минути). От време на време бъркайте и внимавайте да не загори на дъното. Сладкишът се сервира топъл или на стайна температура със соса.
Съвет: Гарнирайте сладкиша с горски плодове, например боровинки.
*Печете във фурна без вентилатор.
Продукти
- 85 г краве масло
- 150 г кристална захар
- 1 голямо яйце
- 225 г пресято брашно
- 6 г бакпулвер
- 1/4 ч.л. сол
- 1/4 ч.л. индийско орехче
- 60 мл сладкарска сметана (20%)
- 60 г прясно мляко
- 2 ябълки
- пудра захар с канела за поръсване
- За соса:
- 480 г сладкарска сметана (20%)
- 100 г захар
- 115 г краве масло
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Стоян и Лора
Шоколадов кейк с шапка от маскарпоне
Рецепти Нина Бабич
Бисквити с фъстъци ала Седрик Гроле
Рецепти Джейми Оливър
Шоколадова пица калцоне
Рецепти Павел Павлов
Френски макарони с различни кремове*
Рецепти Павел Павлов
Целувчена торта с крем "Намелака"
Рецепти Павел Павлов
Лимонов тарт с лешници
Рецепти Павел Павлов
Деконструиран лимонов тарт с чипс от бял шоколад
Рецепти Павел Павлов
Малинов чийзкейк без печене
Рецепти Джейми Оливър
Суфле с ревен и яйчен крем
Рецепти Ненад Великович
Мини тартове с вишни