Ние използваме бисквитки, включително и бисквитки на трети страни, за да подобрим нашите услуги, за да персонализираме вашите реклами и да запаметим вашите преференции за уебсайта. Ако продължите браузинг сесията, вие се съгласявате с използването на бисквитки на нашия сайт. За повече информация (например как да изключите бисквитките), посетете нашата Политика за бисквитките.

OK
advertisement
Разширено търсенеСкрий разширеното търсене

Ябълкова пита с маскарпоне

категория 4/5
1. Изсипете брашното на плота и направете кладенче в него. Сложете маслото, яйцето, захарта и настъргана лимонова кора. Солта посипете върху брашното. Омесете тесто, увийте го в прозрачно фолио и го оставете да се стигне в хладилник.
2. За пълнежа в купа смесете маскарпонето с остърганата вътрешност на шушулката ванилия и захарта. След това добавете яйцата едно по едно, като разбърквате внимателно на ръка. Накрая добавете и брашното.
3. Намажете обилно правоъгълна дълга форма за кекс с масло. Извадете тестото и го разточете с точилка в правоъгълна форма. Пренесете го във формата с помощта на точилката и внимателно го напаснете по дъното и стените на формата. Излишното тесто отстранете с нож.
4. Изсипете пълнежа и го разстелете равномерно. Отгоре наредете стегнато като керемиди обелени полумесеци от ябълка, като ги забучвате леко в крема. Поръсете с канелената захар /смесете захарта с 1 ч.л. канела/ и сложете питата да се пече на 170 градуса за 50 минути.
5. За глазурата сложете в тенджерка конфитюра от кайсии и водата да се загреят, като разбърквате непрекъснато. Ако в конфитюра има по-големи парчета плод, прецедете сместа. След това намажете извадената от формата и поизстинала ябълкова пита. Разрежете я на парчета с помощта на назъбен нож.
За деца:
да
За вегетарианци:
да
От предаване:
Рецепта на: Рудолф ван Веен