Wok 'N Roll
Рецепта от: Рудолф ван Веен

1. По възможност използвайте азиатски /аспержов/ зелен фасул, който е по-тънък. Ако използвате обикновен зелен фасул, почистете го и го разрежете на две по дължина. Бланширайте го в тенджера с вряща подсолена вода за 3 минути. Прецедете го и го изплакнете със студена вода.
2. Нарежете лука и чесъна на ситно. Чушките нарежете на лентички. Нарежете пак чой също на ленти и отделете зелената част. Филето сьомга нарежете на кубчета.
3. Загрейте олио в уока и пуснете лука и чесъна. запържете ги за 2 минути. След това добавете чушката и бялата част на китайското зеле. Запържете ги за 3 минути. Добавете зеления боб, зелената част на зелето, рибата и соевите кълнове. Пържете още 2 минути. Овкусете с черен пипер и чили или соев сос. Разбъркайте.
4. Сложете от пълнежа в единия край на арабска питки или тортиля и я завийте на руло. Увийте всяка питка в парче алуминево фолио и го завийте като бонбон. Наредете увитите рула в тавичка и ги запчете в предварително загрята фурна на 180 градуса за 6 минути.
5. Развийте внимателно питките от фолиото и ги разрежете по средата. Подрете половинките изправени в чиния.
2. Нарежете лука и чесъна на ситно. Чушките нарежете на лентички. Нарежете пак чой също на ленти и отделете зелената част. Филето сьомга нарежете на кубчета.
3. Загрейте олио в уока и пуснете лука и чесъна. запържете ги за 2 минути. След това добавете чушката и бялата част на китайското зеле. Запържете ги за 3 минути. Добавете зеления боб, зелената част на зелето, рибата и соевите кълнове. Пържете още 2 минути. Овкусете с черен пипер и чили или соев сос. Разбъркайте.
4. Сложете от пълнежа в единия край на арабска питки или тортиля и я завийте на руло. Увийте всяка питка в парче алуминево фолио и го завийте като бонбон. Наредете увитите рула в тавичка и ги запчете в предварително загрята фурна на 180 градуса за 6 минути.
5. Развийте внимателно питките от фолиото и ги разрежете по средата. Подрете половинките изправени в чиния.
Продукти
- 500 г азиатски зелен фасул 1 глава червен лук 1 скилидка чесън 1 червена чушка 1 глава пак чой 400 г филе от сьомга 125 г соеви кълнове 1 с.л. чили сос 8 арабски питки олио
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Рудолф ван Веен
Торта за принцеси
Рецепти Рудолф ван Веен
Шоколадови пайчета с розмарин
Рецепти Рудолф ван Веен
Супа с кафяв боб и печена чушка
Рецепти Рудолф ван Веен
Базелска торта
Рецепти Рудолф ван Веен
Хлебен пудинг с ябълки
Рецепти Рудолф ван Веен
Ябълкови бухтички
Рецепти Рудолф ван Веен
Баклава с богат пълнеж
Рецепти Рудолф ван Веен
Торта с шам-фъстък и пълнеж от червени плодове
Рецепти Рудолф ван Веен
Морковен чийзкейк
Рецепти Рудолф ван Веен
Флъфърнътери