Воловани с пилешко рагу
Рецепта от: Рудолф ван Веен
Продукти
- За бульона:
- 1 долно пилешко бутче
- 1 пилешко филе
- 1 морков
- 1 глава лук
- 1 стрък праз
- 1 връзка магданоз
- 1 индийско орехче
- сол и пипер
- За рагуто:
- 400 г пилешко месо
- 700 мл пилешки бульон
- 150 г гъби
- 50 г масло
- 60 г брашно
- 2 с.л. нарязан магданоз
- сол и черен пипер на вкус
- 200 мл течна сметана
- 8 квадратчета бутер тесто
- 1 яйце
Начин на приготвяне:
- 1. Направете бульон от изброените продукти.2. Изрежете квадратчета от не напълно отпуснато бутер тесто с размери 10 на 10 см. Използвайте по две квадратчета за един волован. В тава, постлана с хартия за печене, поставете долните квадратчета, намажете краищата им с разбито яйце. Върху горното квадратче с помощта на ринг отбележет кръгче, но без да го отлепяте. Поставете едно върху друго двете квадратчета. 3. Върху капачетата направете леки резки с нож. Намажете волованите с яйце. Поставете ги в хладилник за 1/2 час, а после ги изпечете за 15 минути на 180-200 г
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Шейн Делия
Мухлама
Рецепти Джъстин Скофийлд
Канелони с гъби
Рецепти Найджъл Слейтър
Доматена яхния с куркума и кисело мляко
Рецепти Стоян и Лора
Гратен от пилешко и ньоки
Рецепти Джейми Оливър
Ризото с печени на скара гъби
Рецепти Джейми Оливър
Печено пиле с картофи и домати
Рецепти Джейми Оливър
Месо с пролетни зеленчуци
Рецепти Джейми Оливър
Печени моркови и цвекло с пържоли
Рецепти Джейми Оливър
Доматен сос и тесто за пица
Рецепти Джейми Оливър
Пица "Маргарита" и пица калцоне