Ние използваме бисквитки, включително и бисквитки на трети страни, за да подобрим нашите услуги, за да персонализираме вашите реклами и да запаметим вашите преференции за уебсайта. Ако продължите браузинг сесията, вие се съгласявате с използването на бисквитки на нашия сайт. За повече информация (например как да изключите бисквитките), посетете нашата Политика за бисквитките.

OK
advertisement
Разширено търсенеСкрий разширеното търсене

Воловани с пилешко рагу

Стъпки

  1. Prev1/7Next

    1. Направете бульон от изброените продукти.
    2. Изрежете квадратчета от не напълно отпуснато бутер тесто с размери 10 на 10 см. Използвайте по две квадратчета за един волован. В тава, постлана с хартия за печене, поставете долните квадратчета, намажете краищата им с разбито яйце. Върху горното квадратче с помощта на ринг отбележет кръгче, но без да го отлепяте. Поставете едно върху друго двете квадратчета.
  2. Prev2/7Next

    3. Върху капачетата направете леки резки с нож. Намажете волованите с яйце.
    Поставете ги в хладилник за 1/2 час, а после ги изпечете за 15 минути на 180-200 градуса.
  3. Prev3/7Next

    4. В тенджера сложете масло и когато започне да се пени добавете ситно нарязания лук. Когато той е напълно задушен, сложете наведнъж брашното. Оставете го да се изпече за кратко - да цвърчи. Тази смес се нарича ру и е основа за сосове и рагута. Ако при обръщане руто е бяло отдолу, добавете 1 чаша студена вода. Разбъркайте. След това добавете и бульона малко по малко. Бъркайте енергично.
  4. Prev4/7Next

    5. След това добавете и бульона малко по малко. Бъркайте енергично докато сместа заври и се посгъсти. Добавете и сметана за вкус.
  5. Prev5/7Next

    6. Добавете нарязаните гъби и магданоза. А след това и парченцата пилешко месо. Оставете рагуто да поври и да се посгъсти.
  6. Prev6/7Next

    7. Внимателно отстранете с помощта на нож капачетата на тестените кутийки.
  7. Prev7/7Next

    8. Напълнете обилно волованите с рагу и отгоре ги захлупете с капачетата им.
категория 0/5
За деца:
да
За вегетарианци:
не
От предаване:
Рецепта на: Рудолф ван Веен