Воловани с пилешко рагу

Продукти

  • За бульона:
  • 1 долно пилешко бутче
  • 1 пилешко филе
  • 1 морков
  • 1 глава лук
  • 1 стрък праз
  • 1 връзка магданоз
  • 1 индийско орехче
  • сол и пипер
  • За рагуто:
  • 400 г пилешко месо
  • 700 мл пилешки бульон
  • 150 г гъби
  • 50 г масло
  • 60 г брашно
  • 2 с.л. нарязан магданоз
  • сол и черен пипер на вкус
  • 200 мл течна сметана
  • 8 квадратчета бутер тесто
  • 1 яйце

Начин на приготвяне:

  • 1. Направете бульон от изброените продукти.2. Изрежете квадратчета от не напълно отпуснато бутер тесто с размери 10 на 10 см. Използвайте по две квадратчета за един волован. В тава, постлана с хартия за печене, поставете долните квадратчета, намажете краищата им с разбито яйце. Върху горното квадратче с помощта на ринг отбележет кръгче, но без да го отлепяте. Поставете едно върху друго двете квадратчета. 3. Върху капачетата направете леки резки с нож. Намажете волованите с яйце. Поставете ги в хладилник за 1/2 час, а после ги изпечете за 15 минути на 180-200 г

Свързани рецепти

Виж всички