Воловани с пилешко рагу

Воловани с пилешко рагу

Подготовка

1. Направете бульон от изброените продукти.
2. Изрежете квадратчета от не напълно отпуснато бутер тесто с размери 10 на 10 см. Използвайте по две квадратчета за един волован. В тава, постлана с хартия за печене, поставете долните квадратчета, намажете краищата им с разбито яйце. Върху горното квадратче с помощта на ринг отбележет кръгче, но без да го отлепяте. Поставете едно върху друго двете квадратчета. 3. Върху капачетата направете леки резки с нож. Намажете волованите с яйце.
Поставете ги в хладилник за 1/2 час, а после ги изпечете за 15 минути на 180-200 г

Продукти

За бульона:

  • 1 долно пилешко бутче
  • 1 пилешко филе
  • 1 морков
  • 1 глава лук
  • 1 стрък праз
  • 1 връзка магданоз
  • 1 индийско орехче
  • сол и пипер

За рагуто:

  • 400 г пилешко месо
  • 700 мл пилешки бульон
  • 150 г гъби
  • 50 г масло
  • 60 г брашно
  • 2 с.л. нарязан магданоз
  • сол и черен пипер на вкус
  • 200 мл течна сметана

 

  • 8 квадратчета бутер тесто
  • 1 яйце

Свързани рецепти