Виетнамски сандвич бан-ми

Виетнамски сандвич бан-ми

Начин на приготвяне:

1. За пастета /пате/ от пилешки дробчета нарежете една и половина глава лук на тънки получесеци. Загрейте тиган с 2-3 с.л. зехтин и запържете лука до омекване. Овкусете със сол и добавете нарязания кориандър, като отделите малките листенца за по-късно. Добавете и пилешките дробчета и гответе 5 минути. Пресипете сместа в блендер и я смелете.
2.  Затоплете багетите /ако са големи, ще ви трябват само две/ в предварително загрята фурна на 180 градуса.
3. Нарежете зеленчуците - лук, зеле, морков, краставица - на тънки лентички и ги смесете в купа. Овкусете със сол, захар и бял винен оцет.
4. Накъсайте месото в загрят тиган. Добавете и малко от мазнината от печенето на месото. Добавете сладък чили сос, разбъркайте и изключете котлона.
5. Разрежете всяка багета на две, но без да отделяте двете половини. Намажете вътрешността на свете части с пастет от пилешки дробчета. Напълнете с печено месо и зеленчуци. Поръсете с листенца кориандър и тънки кръгчета люта чушка.

Продукти

  • 1 морков
  • 0.25 краставица
  • 0.25 зелка
  • 1 с.л. захар
  • 3 с.л. бял винен оцет
  • 200 г пилешки дробчета
  • 2 глави лук
  • 0.5 връзка кориандър
  • зехтин
  • 200 г печено свинско месо
  • 2 с.л. сладък чили сос
  • 1 люта чушка
  • 4 френски багети

Свързани рецепти