Начин на приготвяне:
1. За пастета /пате/ от пилешки дробчета нарежете една и половина глава лук на тънки получесеци. Загрейте тиган с 2-3 с.л. зехтин и запържете лука до омекване. Овкусете със сол и добавете нарязания кориандър, като отделите малките листенца за по-късно. Добавете и пилешките дробчета и гответе 5 минути. Пресипете сместа в блендер и я смелете.
2. Затоплете багетите /ако са големи, ще ви трябват само две/ в предварително загрята фурна на 180 градуса.
3. Нарежете зеленчуците - лук, зеле, морков, краставица - на тънки лентички и ги смесете в купа. Овкусете със сол, захар и бял винен оцет.
3. Нарежете зеленчуците - лук, зеле, морков, краставица - на тънки лентички и ги смесете в купа. Овкусете със сол, захар и бял винен оцет.
4. Накъсайте месото в загрят тиган. Добавете и малко от мазнината от печенето на месото. Добавете сладък чили сос, разбъркайте и изключете котлона.
5. Разрежете всяка багета на две, но без да отделяте двете половини. Намажете вътрешността на свете части с пастет от пилешки дробчета. Напълнете с печено месо и зеленчуци. Поръсете с листенца кориандър и тънки кръгчета люта чушка.
Продукти
- 1 морков
- 0.25 краставица
- 0.25 зелка
- 1 с.л. захар
- 3 с.л. бял винен оцет
- 200 г пилешки дробчета
- 2 глави лук
- 0.5 връзка кориандър
- зехтин
- 200 г печено свинско месо
- 2 с.л. сладък чили сос
- 1 люта чушка
- 4 френски багети