Виетнамска супа фо
Рецепта от: Рудолф ван Веен
1. Сложете в тенджера телешкия джолан или опашки с водата. Оставете ги да заврят.
2. Разрежете на половини лука, шалота и корена джинджифил, без да ги белите. Изпечете ги на скара откъм вътрешната им страна, до почерняване.
3. Отпенете бульона и поставете печените зеленчуци в него. Добавете и зеленчуците за супа по ваш избор, ситно нарязани. Пуснете анасона, карамфила и канелата в супата. Добавете и малко рибен сос. Оставете супата да ври около 3 часа, като я отпенвате редовно. След това прецедете бульона.
4. Замразете пържолата. Накиснете в топла вода оризовото фиде. Нарежете морковите, репичките, лютата чушка и праза на много тънко. Нарежете и замразената пържола на тънки парченца.
5. В купичка сложете малко фиде на дъното, тънко нарязани сурови зеленчуци, листенца кориандър, парченца замразено месо и залейте с бульон. Гарнирайте с резен лайм.
2. Разрежете на половини лука, шалота и корена джинджифил, без да ги белите. Изпечете ги на скара откъм вътрешната им страна, до почерняване.
3. Отпенете бульона и поставете печените зеленчуци в него. Добавете и зеленчуците за супа по ваш избор, ситно нарязани. Пуснете анасона, карамфила и канелата в супата. Добавете и малко рибен сос. Оставете супата да ври около 3 часа, като я отпенвате редовно. След това прецедете бульона.
4. Замразете пържолата. Накиснете в топла вода оризовото фиде. Нарежете морковите, репичките, лютата чушка и праза на много тънко. Нарежете и замразената пържола на тънки парченца.
5. В купичка сложете малко фиде на дъното, тънко нарязани сурови зеленчуци, листенца кориандър, парченца замразено месо и залейте с бульон. Гарнирайте с резен лайм.
Продукти
- 1 кг телешки джолан или опашки 1.5 л вода 1 глава лук 4 глави лук шалот 3 см джинджифил 250 г зеленчуци за супа /лук моркови целина зелен фасул картофи/ 2 бр. звездички анасон 2 бр. пръчки канела 4 бр. гвоздейчета карамфилЗа гарниране:1 стрък праз лук 1 връзка репички 1 червена люта чушка 200 г телешка или говежда пържола 100 г оризово фиде
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Джейми Оливър
Английска лучена супа
Рецепти Джейми Оливър
Италианска зелева супа
Рецепти Стоян и Лора
Супа от чушки
Рецепти Стоян и Лора
Пилешка супа с гъби и праз
Рецепти Стоян и Лора
Фламандска пилешка супа
Рецепти Ненад Великович
Телешка супа
Рецепти Йоланта Делибозова - Йоли
Бабина чорбица
Рецепти Сара Ла Фонтейн
Гурме супа със сьомга
Рецепти Супа от аспержи с млечен мус
Рецепти Рудолф ван Веен
Малтийска рибена супа /алиота/