Виетнамска супа фо
1. Сложете в тенджера телешкия джолан или опашки с водата. Оставете ги да заврят. 
2. Разрежете на половини лука, шалота и корена джинджифил, без да ги белите. Изпечете ги на скара откъм вътрешната им страна, до почерняване.
3. Отпенете бульона и поставете печените зеленчуци в него. Добавете и зеленчуците за супа по ваш избор, ситно нарязани. Пуснете анасона, карамфила и канелата в супата. Добавете и малко рибен сос. Оставете супата да ври около 3 часа, като я отпенвате редовно. След това прецедете бульона.
4. Замразете пържолата. Накиснете в топла вода оризовото фиде. Нарежете морковите, репичките, лютата чушка и праза на много тънко. Нарежете и замразената пържола на тънки парченца.
5. В купичка сложете малко фиде на дъното, тънко нарязани сурови зеленчуци, листенца кориандър, парченца замразено месо и залейте с бульон. Гарнирайте с резен лайм.

Продукти

  • 1 кг телешки джолан или опашки 1.5 л вода 1 глава лук 4 глави лук шалот 3 см джинджифил 250 г зеленчуци за супа /лук моркови целина зелен фасул картофи/ 2 бр. звездички анасон 2 бр. пръчки канела 4 бр. гвоздейчета карамфилЗа гарниране:1 стрък праз лук 1 връзка репички 1 червена люта чушка 200 г телешка или говежда пържола 100 г оризово фиде

Начин на приготвяне:

    Свързани рецепти

    Виж всички