Ние използваме бисквитки, включително и бисквитки на трети страни, за да подобрим нашите услуги, за да персонализираме вашите реклами и да запаметим вашите преференции за уебсайта. Ако продължите браузинг сесията, вие се съгласявате с използването на бисквитки на нашия сайт. За повече информация (например как да изключите бисквитките), посетете нашата Политика за бисквитките.

OK
advertisement
Разширено търсенеСкрий разширеното търсене

Виенски ябълков щрудел

категория 0/5
1. Накиснете предварително стафидите в ром за половин час. Нарежете ябълките на парчета и ги сложете в купа. Към тях прибавете канелата, орехите, захарта и лимоновия сок. Добавете изцедените стафиди. Разбъркайте хубаво с помощта на две лъжици.
2. Сложете 100 г масло да се разтопи в тигана. нарежете хляба на малки кубчета, като предварително сте остранили кората му. Запържете хляба до златисто. Добавете и двата вида захар.
3. За тестото смесете продуктите или на ръка, или с кухненски робот. Омесете тестото да стане еластично и го сложете в чиния, намазана с олио. Намажете и тестото с олио и го покрийте с прозрачно фолио. Оставете тестото да почине в хладилник 20 минути.
4. Разточете тестото първо с точилка, а след това с придърпване с ръце, като пръстите ви са обърнати нагоре, за да не продупчите тестото. Работете от средата навън. Щом постигнете най-тънкото разточване на тестото /без дупки в него/, поставете го върху покривка, за да може да увиете щрудела.
5. Намажете тестото с масло много внимателно. Отцедете ябълките и ги разпределете внимателно върху него по цялата му дължина. След това с помощта на покривката, без да докосвате тестото, започнете навиването на щрудела.
6. Чрез приплъзгване сложете щрудела в тавичка и го завийте. Намажете с масло отгоре. Изпечете го за 30-40 минути на 180 градуса.
7. Изпеченият щрудел поръсете с пудра захар. Режете дебели парчета.
За деца:
да
За вегетарианци:
да
От предаване:
Рецепта на: Рудолф ван Веен