Виенски телешки гулаш
Рецепта от: Рудолф ван Веен
1. Нарежете лука на ивици и го запържете в зехтин. Добавете телешкото за готвене на кубчета. Запържете. Добавете скилидката чесън, нарязана на ситно, а след това и едри кубчета чушка. Сложете червения пипер така, че да има допир с дъното на тенджерата. Разбъркайте. Добавете оцета и водата и оставете гулаша да ври 40-45 минути.
2. Добавете лимона, разрязан на две и сметаната. Овкусете със сол и черен пипер. Сложете и царевичното нишесте, разтворено в малко студена вода. Когато гулаша е готов, извадете лимона.
3. Сервирайте гулаша върху сварена паста. Поръсете със ситно нарязан зелен лук.
2. Добавете лимона, разрязан на две и сметаната. Овкусете със сол и черен пипер. Сложете и царевичното нишесте, разтворено в малко студена вода. Когато гулаша е готов, извадете лимона.
3. Сервирайте гулаша върху сварена паста. Поръсете със ситно нарязан зелен лук.
Продукти
- 800 г телешко месо 2 глави лук 1 червена чушка 1 скилидка чесън 2 с.л. червен пипер 50 мл бял винен оцет 500 мл вода 1 лимон 200 мл течна сметана сол и черен пипер 3 с.л. царевично нишесте 1 връзка пресен лук
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Шейн Делия
Мухлама
Рецепти Джъстин Скофийлд
Канелони с гъби
Рецепти Найджъл Слейтър
Доматена яхния с куркума и кисело мляко
Рецепти Стоян и Лора
Гратен от пилешко и ньоки
Рецепти Джейми Оливър
Ризото с печени на скара гъби
Рецепти Стоян и Лора
Капоната
Рецепти Стоян и Лора
Лазаня със сирена и спанак
Рецепти Джейми Оливър
Южняшко пържено пиле
Рецепти Стоян и Лора
Пълнено пиле с кестени и тиква
Рецепти Стоян и Лора
Печен карфиол