Начин на приготвяне:
1. Нарежете лука на ивици и го запържете в зехтин. Добавете телешкото за готвене на кубчета. Запържете. Добавете скилидката чесън, нарязана на ситно, а след това и едри кубчета чушка. Сложете червения пипер така, че да има допир с дъното на тенджерата. Разбъркайте. Добавете оцета и водата и оставете гулаша да ври 40-45 минути.
2. Добавете лимона, разрязан на две и сметаната. Овкусете със сол и черен пипер. Сложете и царевичното нишесте, разтворено в малко студена вода. Когато гулаша е готов, извадете лимона.
3. Сервирайте гулаша върху сварена паста. Поръсете със ситно нарязан зелен лук.
2. Добавете лимона, разрязан на две и сметаната. Овкусете със сол и черен пипер. Сложете и царевичното нишесте, разтворено в малко студена вода. Когато гулаша е готов, извадете лимона.
3. Сервирайте гулаша върху сварена паста. Поръсете със ситно нарязан зелен лук.
Продукти
- 800 г телешко месо
- 2 глави лук
- 1 червена чушка
- 1 скилидка чесън
- 2 с.л. червен пипер
- 50 мл бял винен оцет
- 500 мл вода
- 1 лимон
- 200 мл течна сметана
- сол и черен пипер
- 3 с.л. царевично нишесте
- 1 връзка пресен лук