Начин на приготвяне:

1. Нарежете лука на ивици и го запържете в зехтин. Добавете телешкото за готвене на кубчета. Запържете. Добавете скилидката чесън, нарязана на ситно, а след това и едри кубчета чушка. Сложете червения пипер така, че да има допир с дъното на тенджерата. Разбъркайте. Добавете оцета и водата и оставете гулаша да ври 40-45 минути.
2. Добавете лимона, разрязан на две и сметаната. Овкусете със сол и черен пипер. Сложете и царевичното нишесте, разтворено в малко студена вода. Когато гулаша е готов, извадете лимона.
3. Сервирайте гулаша върху сварена паста. Поръсете със ситно нарязан зелен лук.

Продукти

  • 800 г телешко месо
  • 2 глави лук
  • 1 червена чушка
  • 1 скилидка чесън
  • 2 с.л. червен пипер
  • 50 мл бял винен оцет
  • 500 мл вода
  • 1 лимон
  • 200 мл течна сметана
  • сол и черен пипер
  • 3 с.л. царевично нишесте
  • 1 връзка пресен лук

Свързани рецепти