Виенски щрудел
1. Смесете всички продукти за тестото в кухненски робот и бъркайте в продължение на 10 минути докато се получи гладко тесто. Покрийте купа с прозрачно фолио и преместете тестото в нея, като го разстилате. Намажете го с мазнина отгоре и го покрийте с фолио. Оставете тестото да почива в хладилник половин час.
2. Накиснете стафидите в топла вода за 15 минути. След това ги изцедете и ги сложете в купа. Обелете ябълките и ги нарежете на ивички. Накълцайте орехите. Смесете всички продукти за плънката в купата и хубаво разбъркайте.
3. Върху покривка за маса, поръсена с брашно, сложете половината тесто и го разточете с помощта на точилка до възможно най-тънко. След това с дърпане на тестото от центъра навън го направете още по-тънко. Намажете тестото с разтопено масло. В единия край на тестото сложете плънка и я разстелете. Навийте тестото на руло с помощта на покривката. Преместете рулото в тава, постлана с хартия за печене. Намажете и отгоре щрудела с масло. Печете щрудела на 200 градуса за около 30 минути.
4. Поднесете щрудела топъл, поръсен с пудра захар.

Продукти

  • За тестото:1 кг брашно 50 г слънчогледово олио 100 мл оцет 1 яйце 50 г захар 1 щипка сол 550 мл водаЗа плънката:100 г стафиди 1.2 кг ябълки 100 г орехи 200 г захар 1 ч.л. канела 200 г галета 150 г масло пудра захар за поръсване

Начин на приготвяне:

    Свързани рецепти

    Виж всички