Ние използваме бисквитки, включително и бисквитки на трети страни, за да подобрим нашите услуги, за да персонализираме вашите реклами и да запаметим вашите преференции за уебсайта. Ако продължите браузинг сесията, вие се съгласявате с използването на бисквитки на нашия сайт. За повече информация (например как да изключите бисквитките), посетете нашата Политика за бисквитките.

OK
advertisement
Разширено търсенеСкрий разширеното търсене

Виенски щрудел

категория 0/5
1. Смесете всички продукти за тестото в кухненски робот и бъркайте в продължение на 10 минути докато се получи гладко тесто. Покрийте купа с прозрачно фолио и преместете тестото в нея, като го разстилате. Намажете го с мазнина отгоре и го покрийте с фолио. Оставете тестото да почива в хладилник половин час.
2. Накиснете стафидите в топла вода за 15 минути. След това ги изцедете и ги сложете в купа. Обелете ябълките и ги нарежете на ивички. Накълцайте орехите. Смесете всички продукти за плънката в купата и хубаво разбъркайте.
3. Върху покривка за маса, поръсена с брашно, сложете половината тесто и го разточете с помощта на точилка до възможно най-тънко. След това с дърпане на тестото от центъра навън го направете още по-тънко. Намажете тестото с разтопено масло. В единия край на тестото сложете плънка и я разстелете. Навийте тестото на руло с помощта на покривката. Преместете рулото в тава, постлана с хартия за печене. Намажете и отгоре щрудела с масло. Печете щрудела на 200 градуса за около 30 минути.
4. Поднесете щрудела топъл, поръсен с пудра захар.
За деца:
да
За вегетарианци:
да
От предаване:
Рецепта на: Рудолф ван Веен