1. Смелете фино хляба и го сложете в чиния.
2. Разбийте яйцата.
3. Изберете хубаво и не мазно телешко месо. Всяко парче месо сложете между две парчета прозрачно фолио и го начукайте докато се изтъни. Поръсете го от двете страни със сол и черен пипер.
4. Овалвайте парчетата месо в брашно, след това в яйце и накрая в галетата. Изпържете ги в предварително разтопено и прецедено масло. Отцедете готовите шницели върху кухненска хартия.
5. Поръсете шницелите с лимонов сок.

Продукти

  • 4 телешки медальони
  • сол и черен пипер
  • 200 г брашно
  • 3 яйца
  • 200 г бял хляб
  • 250 г масло
  • 1 лимон

Начин на приготвяне:

    Свързани рецепти

    Виж всички