Виенски шницел
Рецепта от: Рудолф ван Веен
1. Смелете фино хляба и го сложете в чиния.
2. Разбийте яйцата.
3. Изберете хубаво и не мазно телешко месо. Всяко парче месо сложете между две парчета прозрачно фолио и го начукайте докато се изтъни. Поръсете го от двете страни със сол и черен пипер.
4. Овалвайте парчетата месо в брашно, след това в яйце и накрая в галетата. Изпържете ги в предварително разтопено и прецедено масло. Отцедете готовите шницели върху кухненска хартия.
5. Поръсете шницелите с лимонов сок.
Продукти
- 4 телешки медальони
- сол и черен пипер
- 200 г брашно
- 3 яйца
- 200 г бял хляб
- 250 г масло
- 1 лимон
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Шейн Делия
Мухлама
Рецепти Джъстин Скофийлд
Канелони с гъби
Рецепти Найджъл Слейтър
Доматена яхния с куркума и кисело мляко
Рецепти Стоян и Лора
Гратен от пилешко и ньоки
Рецепти Стоян и Лора
Шоколадов кейк с шапка от маскарпоне
Рецепти Джейми Оливър
Ризото с печени на скара гъби
Рецепти Джейми Оливър
Печено пиле с картофи и домати
Рецепти Джейми Оливър
Месо с пролетни зеленчуци
Рецепти Джейми Оливър
Печени моркови и цвекло с пържоли
Рецепти Джейми Оливър
Доматен сос и тесто за пица