Виенски лунички със спелта и бадеми
Рецепта от: Марта Стюарт
1. В блендер сипете ядките и 1/2 ч.ч. брашно от спелта. Смелете добре. Пресипете сместа в купа и добавете останалото брашно от спелта - 1 ч.ч. Разбъркайте.
2. В купа разбийте маслото със стайна температура с помощта на миксер. Добавете пудрата захар на няколко порции и разбийте до пухкавост. Без да спирате миксера, добавете сухите съставки малко по малко, до образуването на меко тесто.
3. Постелете две тави с хартия за печене. С помощта на малка лъжица за сладолед оформете малки топки от тестото. От всяка топка оформете дебело рулце, след това извийте краищата му, за да се получи луничка. Печете сладките в предварително загрята фурна на 180 градуса 16 минути.
4. След като сладките изстинат леко, оваляйте всяка в пудра захар и ги подредете върху решетка.
Продукти
- 1.5 ч.ч. брашно от спелта
- 1/2 ч.ч. бланширани печени лешници
- 3/4 ч.ч. бланширани печени бадеми
- 1/4 ч.л. сол
- 165 г безсолно масло
- 1.5 ч.ч. пудра захар
- 1 ч.л. ванилов екстракт
- пудра захар за овалване
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Йоланта Делибозова - Йоли
Зелена баница със спанак
Рецепти Рудолф ван Веен
Пица с кладница, рукола и прошуто
Рецепти Бисквити с кашкавал
Рецепти Сладкиш със сушени сливи
Рецепти Фокача
Рецепти Рудолф ван Веен
Бохемски колачета
Рецепти Рудолф ван Веен
Колебяка
Рецепти Рудолф ван Веен
Кралски кейк
Рецепти Рудолф ван Веен
Кекс с гранола
Рецепти Щрудел с месо