Виенски лунички със спелта и бадеми

Виенски лунички със спелта и бадеми

Начин на приготвяне:

1. В блендер сипете ядките и 1/2 ч.ч. брашно от спелта. Смелете добре. Пресипете сместа в купа и добавете останалото брашно от спелта - 1 ч.ч. Разбъркайте.

2. В купа разбийте маслото със стайна температура с помощта на миксер. Добавете пудрата захар на няколко порции и разбийте до пухкавост. Без да спирате миксера, добавете сухите съставки малко по малко, до образуването на меко тесто.

3. Постелете две тави с хартия за печене. С помощта на малка лъжица за сладолед оформете малки топки от тестото. От всяка топка оформете дебело рулце, след това извийте краищата му, за да се получи луничка. Печете сладките в предварително загрята фурна на 180 градуса 16 минути.

4. След като сладките изстинат леко, оваляйте всяка в пудра захар и ги подредете върху решетка. 

Продукти

 

  • 1.5 ч.ч. брашно от спелта
  • 1/2 ч.ч. бланширани печени лешници
  • 3/4 ч.ч. бланширани печени бадеми
  • 1/4 ч.л. сол
  • 165 г безсолно масло
  • 1.5 ч.ч. пудра захар
  • 1 ч.л. ванилов екстракт
  • пудра захар за овалване

Свързани рецепти