Начин на приготвяне:
1. Сложете двата вида кайма в купа, настържете лука, овкусете със сол, риган и майорана, прибавете яйцето, галетата и разбъркайте. Омесете каймата. Оформете 6 плоски кюфтенца (бургери) и ги изпечете от двете страни на плоча.
2. Разрежете питките на две. Върху всяка половинка поставете лист салата и бургер.
3. От зеленчуците изрежете очички, усмивки, ушички и т.н. Подредете ги върху бургерите.
2. Разрежете питките на две. Върху всяка половинка поставете лист салата и бургер.
3. От зеленчуците изрежете очички, усмивки, ушички и т.н. Подредете ги върху бургерите.
Продукти
- 250 г телешка кайма
- 250 г пилешка кайма
- 1 глава лук
- 1 с.л. галета
- щипка сушен риган
- щипка сушена майорана
- 1 яйце
- сол
- 3 питки за хамбургер
- 6 листа зелена салата
- 1 червена чушка
- 1 жълта чушка
- 1 дип от моркови
- 1 репичка
- 1 кисела краставичка
- зелени маслини