Начин на приготвяне:

1. Сложете двата вида кайма в купа, настържете лука, овкусете със сол, риган и майорана, прибавете яйцето, галетата и разбъркайте. Омесете каймата. Оформете 6 плоски кюфтенца (бургери) и ги изпечете от двете страни на плоча.
2. Разрежете питките на две. Върху всяка половинка поставете лист салата и бургер.
3. От зеленчуците изрежете очички, усмивки, ушички и т.н. Подредете ги върху бургерите.

Продукти

  • 250 г телешка кайма
  • 250 г пилешка кайма
  • 1 глава лук
  • 1 с.л. галета
  • щипка сушен риган
  • щипка сушена майорана
  • 1 яйце
  • сол
  • 3 питки за хамбургер
  • 6 листа зелена салата
  • 1 червена чушка
  • 1 жълта чушка
  • 1 дип от моркови
  • 1 репичка
  • 1 кисела краставичка
  • зелени маслини

Свързани рецепти