Вермичели с фенел, домати и сардини
Рецепта от: Джъстин Скофийлд
1. Загрейте тиган с 1 с.л. зехтин и в него запържете хлебните трохи, до златисто, около 4-6 минути. Ако е необходимо, добавете още зехтин. Извадете запържените трохи върху кухненска хартия.
2. В друг тиган загрейте 1 с.л. зехтин и запържете нарязания на ситно лук, фенел и чесън, за около 10-13 минути, до пълно омекване. След това добавете нарязаните на кубчета домати и доматеното пюре. Разбъркайте. Добавете предварително накиснатия за 10 минути шафран в 2 с.л. гореща вода, както и нарязаните на ситно филенца аншоа. Разбъркайте и гответе 5-8 минути.
3. Сварете пастата според указанията на пакета. Добавете я в тигана със соса, заедно с малко от водата от варенето. Разбъркайте добре ид ръпнете от огъня. Добавете стафидите и запечените кедрови ядки. Разбъркайте.
4. Филетирайте сардините и ги почистете от всички кости. Разтворете ги като пеперуда. Загрейте малко зехтин в тиган и поставете няколко сардини с кожата надолу. Поръсете със сол и черен пипер. Щом кожата придобие златист цвят, обърнете и пържете отново до златисто.
5. Сервирайте пастата със сос от фенел и домати с няколко филета сардини. Поръсете с хлебни трохи и нарязан магданоз.
Продукти
- 500 г вермичели с яйца
- 2 с.л. зехтин екстра върджин
- 1 ч.ч. хлебни трохи
- 1 глава лук
- 1 голяма глава резене (фенел)
- 1 скилидка чесън
- 2 узрели домата
- 2 с.л. доматено пюре
- 8 филенца маринована аншоа
- щипка шафран
- 1/4 ч.ч. стафиди
- 1/2 ч.ч. запечени кедрови ядки
- 15 бр. сардини
- 1/4 ч.ч. магданоз
- сол и черен пипер
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Шейн Делия
Мухлама
Рецепти Джъстин Скофийлд
Канелони с гъби
Рецепти Найджъл Слейтър
Доматена яхния с куркума и кисело мляко
Рецепти Стоян и Лора
Гратен от пилешко и ньоки
Рецепти Стоян и Лора
Капоната
Рецепти Стоян и Лора
Лазаня със сирена и спанак
Рецепти Стоян и Лора
Пълнено пиле с кестени и тиква
Рецепти Стоян и Лора
Печен карфиол
Рецепти Джейми Оливър
Шишчета по гръцки /сувлаки/
Рецепти Джейми Оливър
Три вида ризото