Ние използваме бисквитки, включително и бисквитки на трети страни, за да подобрим нашите услуги, за да персонализираме вашите реклами и да запаметим вашите преференции за уебсайта. Ако продължите браузинг сесията, вие се съгласявате с използването на бисквитки на нашия сайт. За повече информация (например как да изключите бисквитките), посетете нашата Политика за бисквитките.

OK
advertisement
Разширено търсенеСкрий разширеното търсене

Вегетарианско суши

категория 0/5
1. Измийте ориза в цедка под течаща вода докато водата, която изтича от него стане напълно прозрачна. Оставете ориза да се изцеди 10-15 минути.
2. Сложете ориза във вода и щом заври захлупете и варете 15 минути на тих огън.
3. Смесете захарта, солта и оризовия оцет. Сложете сварения ориз в плосък съд и го полейте равномерно със сместа, като разбърквате леко.
4. Пуснете аспержите във вряща подсолена вода за 3 минути. След това ги поставете в купа със студена вода и лед. Разбъркайте яйцата с малко соев сос и ги изпържете на тънък слой в тиган с малко мазнина само от едната страна, на две порции. Прехвърлете омлета в чиния и го разрежете на три еднакви парчета. Във всяко парче омлет завийте по един асперж на рулце. Нарежете авокадото на лентички, а чери доматите разрежете на половинки. Смесете майонезата със сока на половин лайм и разбъркайте.
5. Сложете кора нори върху рогозка с лъскавата страна надолу. Ако желаете, преди това може да нагреете леко кората над газовия пламък на котлона, за да стане тя по-хрупкава. Топнете пръстите си в купичка с вода и гребнете от ориза. Разстелете го на тънък пласт до половината на кората.
6. Върху външния край на ориза, по дължина, разнесете от майонезата. Поставете чери доматчета и лентички авокадо. Завийте кората на руло с помощта на рогозката. За другия вид суши поставете по три завити аспержи в яйца и завийте на руло. Нарежете рулото на еднакви парчета с помощта на мокър нож.
7. Поднесете суши с маринован джинджифил, уасаби и соев сос.
Съвет: Вариантите за вегетарианско суши са безкрайни - с морков, чушка, краставица, репичка, пържено тофу и т.н.
За деца:
да
За вегетарианци:
да
Рецепта на: Анди Макдоналд