Начин на приготвяне:
1. Обелете и нарежете зеленчуците на едро. Задушете зеленчуците в тиган със зехтин на слаб огън, докато омекнат. Поръсете с половината нарязан магданоз.
2. Прехвърлете зеленчуците в тавичка и с помощта на дъното на лъжица направете 4 гнезда. В тях чукнете яйцата. Поръсете с червен пипер, магданоз, парчета суха люта чушка /или люспи лют червен пипер/ и сол.
3. Печете ястието на 160 градуса за около 25 минути.
4. Поръсете с магданоз, червен пипер, зехтин.
2. Прехвърлете зеленчуците в тавичка и с помощта на дъното на лъжица направете 4 гнезда. В тях чукнете яйцата. Поръсете с червен пипер, магданоз, парчета суха люта чушка /или люспи лют червен пипер/ и сол.
3. Печете ястието на 160 градуса за около 25 минути.
4. Поръсете с магданоз, червен пипер, зехтин.
Продукти
- 1 глава червен лук
- 1 скилидка чесън
- 1 тиквичка
- 2 домата
- 0.5 връзка магданоз
- 1 ч.л. червен пипер
- 1 ч.л. едро смлян лют червен пипер
- сол
- 4 яйца