Начин на приготвяне:

1. Разрежете тиквичките на две, по дължина, и издълбайте вътрешността на всяка половинка с помощта на лъжица. Нарежете лука и чесъна на ситно.
2. Сипете малко зехтин в тиган и задушете лука и чесъна заедно с вътрешността от тиквичките. Добавете счуканите орехи, сиренете, нарязано на кубчета и галетата. Разбъркайте.
3. Напълнете тиквичките със сместа, подредете ги в тавичка и ги полейте с обилно количество зехтин. Покрийте тиквичките с алуминиево фолио и ги печете 20 минути. Махнете фолиото и запечете тиквичките за още 10 минути.
4. Сервирайте пълнените тиквички със салата от рукола.

Продукти

  • 2 тиквички
  • 1 глава лук
  • 1 скилидка чесън
  • 25 г сурови орехи
  • 50 г галета
  • 50 г краве сирене
  • сол и черен пипер
  • зехтин
  • 75 г рукола

Свързани рецепти