Вегетариански пакора

Вегетариански пакора

Начин на приготвяне:

1. Сипете брашното в  купа. Нарежете семената от резене на ситно и ги добавете при брашното заедно с останалите подправки. Разбъркайте. Излейте бирата и разбъркайте сместа до гладкост. Оставете сместа да почине 5 минути.
2. Овкусете със сол и черен пипер и добавете нарязания кориандър. Разбъркайте.
3. Обелете тиквата и алабаша и ги настържете. За зеленчукови пакора може да използвате всякакви зеленчуци – морков, грах, броколи, тиквички. Добавете тиквата, алабаша и броколито в сместа и разбъркайте.
4. Налейте олио в тиган – да покрие 3-4 см от дъното му. С лъжица гребвайте от сместа за пакора и пържете по 7-8 бройки наведнъж. Щом придобият златист цвят от едната страна, ги обърнете.
5. Вадете пакора с помощта на решетеста лъжица, изтръсквайте ги и ги оставяйте върху кухненска салфетка да се изцедят от мазнината. Сервирайте ги топли.

За повече рецепти и информация посетете http://www.annabel-langbein.com/

Продукти

  • 2 ч.ч. брашно от нахут или грах
  • 2 ч.л. смлян кимион
  • 2 ч.л. семена кориандър
  • 1 ч.л. семена от резене
  • 2 ч.л. къри
  • 2 ч.ч. светла бира
  • 2 с.л. нарязан кориандър
  • 1 ч.л. сол
  • 1 ч.ч. прясно смлян черен пипер
  • 2 ч.ч. настъргани тиква и алабаш
  • 1 ч.ч. нарязано броколи
  • олио за пържене

Свързани рецепти