Вегетариански мъфини

Вегетариански мъфини

Начин на приготвяне:

1. В купа смесете брашното със захарта, содата, канелата, бахара, солта и кокосовите стърготини. Разбъркайте.
2. Обелете и настържете фино моркова и ябълката и ги добавете към сухите съставки заедно със стафидите и нарязаните орехи. Разбъркайте добре.
3. В друга купа разбийте яйцата и добавете кокосовото и слънчогледовото олио. Добавете ванилия и разбъркайте. добавете сухите съставки и разбъркайте добре.
4. Поставете хартиени кошнички или направете такива от цветна хартия за печене и ги поставете в гнездата на форма за мъфини. Разпределете кексовата смес, като пълните кошничките до 3/4 от обема им. Поръсете с по няколко тиквени семки всяко кексче. Печете кексчета в предварително загрята фурна на 180 градуса 20-30 минути. Проверявайте готовността на мъфините, като ги продупчвате с клечка.

Продукти

  • 300 г брашно от шпелта
  • 250 г палмова захар
  • 1.5 ч.л. сода бикарбонат
  • 2 ч.л. канела
  • щипка сол
  • 0.5 ч.л. смлян бахар
  • 200 г кокосови стърготини
  • 1 морков
  • 1 ябълка
  • 150 г тъмни стафиди
  • 3 яйца
  • 150 мл кокосово масло
  • 50 мл олио
  • 1 ч.л. ванилов екстракт
  • 100 г орехи
  • сурови белени тиквени семки

Свързани рецепти