Начин на приготвяне:

1. Накиснете сушените гъби в съд с гореща вода за 10-15 минути. Прецедете ги и запазете водата.
2. Пуснете корите за лазаня една по една в тенджера с вряща подсолена вода за 5-6 минути. Извадете ги в чиния.
2. Обелете и нарежете лука на тънки полумесеци. Запържете го в тиган с 1-2 с.л. олио, докато омекне. Нарежете пресните и сушените гъби и ги добавете при лука. Овкусете със сол и черен пипер. Добавете обеления и нарязан на едро домат. Добавете виното и разбъркайте. Щом виното се изпари, добавете пасираните домати и щипка захар.
4. В тавичка подредете един слой кори за лазаня. Върху тях разстелете слой от плънката с гъби, покрийте с кори. Повторете подредбата до изчерпване на продуктите, като завършите със слой кори. Поръсете със слой фино настърган пармезан. Печете лазанята на 220-240 градуса, до златисто.

Продукти

  • 30 г пресни или сушени гъби пачи крак
  • 20 г сушени манатарки
  • 50 г гъби шийтаке
  • 100 г гъби печурки
  • 1 глава червен лук
  • 100 мл бяло вино
  • 1 домат
  • 200 мл пасирани домати
  • щипка захар
  • босилек
  • 50 г настърган пармезан
  • 0.5 пакет кори за лазаня

Свързани рецепти