Веганска шоколодаво торта с авокадо
Рецепта от: Рудолф ван Веен

1. В една купа смесете брашното с какаото, захарта, солта и бакпулвера. Разбъркайте. В друга, по-голяма, купасипете олиото, водата и оцета. Разрежете авокадото на две, отстранете костилката му и издълбайте вътрешността му. Намачкайте го с вилица в купата с течните съставки.
2. Разбийте течните съставки с помощта на миксер. След това добавете сухите съставки и разбивайте до хомогенност. Намаслете кръгла форма /диаметър 24 см/ и постелете дъното и с хартия за печене. Печете в предварително загрята фурна на 160 градуса 60 минути. След изпичане, оставете блата добре да се охлади, върху решетка.
3. За крема разрежете авокадото, отстранете костилките им и издълбайте вътрешността им. Пасирайте авокадото с блендер. Изтискайте сока на лайма върху пюрето от авокадо и разбъркайте.
4. Пресипете крема от авокадо в купа и добавете остърганата вътрешност на шушулката ванилия. Разбийте с помощта на миксер. Добавете пудрата захар и продължете разбиването до хомогенност и пухкавост.
5. Разрежете на две какаовия блат, по хоризонтала. Нанесете половината крем върху долния блат. Захлупете с втория блат и нанесете останалия крем върху него. Накрая поръсете с нарязани на едро, предварително запечени, ядки шам-фъстък и кашу.
2. Разбийте течните съставки с помощта на миксер. След това добавете сухите съставки и разбивайте до хомогенност. Намаслете кръгла форма /диаметър 24 см/ и постелете дъното и с хартия за печене. Печете в предварително загрята фурна на 160 градуса 60 минути. След изпичане, оставете блата добре да се охлади, върху решетка.
3. За крема разрежете авокадото, отстранете костилките им и издълбайте вътрешността им. Пасирайте авокадото с блендер. Изтискайте сока на лайма върху пюрето от авокадо и разбъркайте.
4. Пресипете крема от авокадо в купа и добавете остърганата вътрешност на шушулката ванилия. Разбийте с помощта на миксер. Добавете пудрата захар и продължете разбиването до хомогенност и пухкавост.
5. Разрежете на две какаовия блат, по хоризонтала. Нанесете половината крем върху долния блат. Захлупете с втория блат и нанесете останалия крем върху него. Накрая поръсете с нарязани на едро, предварително запечени, ядки шам-фъстък и кашу.
Продукти
- За блата:360 г брашно 45 г какао щипка сол 2 ч.л. бакпулвер 360 г кафява захар мусковадо 1 узряло авокадо 60 мл олио 475 мл вода 2 с.л. оцетЗа крема:2 узрели авокадо 1 лайм сок 1 шушулка ванилия 500 г пудра захар 100 г шам-фъстък 50 г запечено кашу
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Рудолф ван Веен
Торта за принцеси
Рецепти Рудолф ван Веен
Шоколадови пайчета с розмарин
Рецепти Рудолф ван Веен
Супа с кафяв боб и печена чушка
Рецепти Рудолф ван Веен
Базелска торта
Рецепти Рудолф ван Веен
Хлебен пудинг с ябълки
Рецепти Рудолф ван Веен
Ябълкови бухтички
Рецепти Рудолф ван Веен
Баклава с богат пълнеж
Рецепти Рудолф ван Веен
Торта с шам-фъстък и пълнеж от червени плодове
Рецепти Рудолф ван Веен
Морковен чийзкейк
Рецепти Рудолф ван Веен
Флъфърнътери