Начин на приготвяне:

1. За соса бешамел разтопете маслото в тенджерка. Пресейте брашното над съда и разбъркайте енергично, докато се образува топка, около 3-4 минути. Излейте млякото и бъркайте, докато сместа стане хомогенна. Овкусете със сол, черен пипер и прясно настъргано индийско орехче. Бъркайте докато сосът се сгъсти.
2. За плънката накъсайте филето риба без кожа на малки парченца. Обелете и нарежете главата лук на ситно. Жълтата чушка също нарежете на малки кубчета. Измийте и подсушете листата спанак.
3. В тиган с 3-4 с.л. зехтин запържете лука и чушката за 2 минути. Добавете рибата, овкусете със сол и черен пипер и гответе 5 минути. добавете листата спанак и зърната царевица. разбъркайте и гответе до готовност.
4. Дръпнете плънката от котлона и добавете соса бешамел. Разбъркайте и оставете сместа да изстине.
5. Постелете тава с хартия за печене. Поставете от плънката във всяко квадратче бутер тесто /тестото трябва да е със стайна температура/ и го завийте като плик. Подредете пакетчетата в тавата и ги намажете с предварително разбито яйце. Печете в предварително загрята фурна на 180 градуса 15 минути.
6. Сервирайте възгалвничките с риба, гарнирани със зелена салата.

Продукти

За соса бешамел:

  • 2 с.л. масло
  • 4 с.л. брашно
  • 0.5 литър прясно мляко
  • сол и черен пипер
  • щипка индийско орехче

За пълнежа:

  • 1 глава лук
  • 1 жълта чушка
  • 300 г филе от риба треска
  • 150 г спанак
  • 150 г царевица
  • зехтин
  • сол

  • 6 квадратчета бутер тесто 12х12 см
  • 1 яйце

Свързани рецепти