Пълнежът от свински гърди, оризово вино, чесън и джинджифил се ував в кори уонтон. Кнедлите първо се запържват в масло, а след това се задушават в бульона от месото. Невероятно балансирана и удовлетворяваща комбинация от вкусове!

Продукти

  • 600-700 г свински гърди с кост
  • кресон
  • 300 г суров бекон
  • 3 стръка пресен лук
  • 1 с.л. оризово вино
  • 5 скилидки чесън
  • 1 с.л. настърган джинджифил
  • 1 ч.л. захар
  • 1 ½ с.л. соев сос
  • 1 с.л. сусамово олио
  • 1 яйце
  • кори уонтон

Начин на приготвяне:

  • 1. Поставете свинските гърди и кресона в голяма тенджера и ги залейте с вода. Сварете ги докато месото започне да се отделя от кокала. Охладете.
  • 2. В голяма купа накъсайте месото от сварените свински гърди на малки парченца. Накъсайте и сварения кресон. Добавете фино настъргания корен джинджифил, нарязаната на тънки кръгчета зелена част на стръковете пресен лук, нарязаните на ситно скилидки чесън и нарязания на малки кубчета суров бекон. Добавете сусамовото олио, оризовия оцет и соевия сос. След това добавете захарта и яйцето. Разбъркайте добре. Овкусете със сол и черен пипер и отново разбъркайте.
  • 3. Намажете краищата на кръгла кора уонтон с вода. Поставете 1 ч.л. от плънката в едната половина и прегънете другата половина, като внимавате да изкарате въздуха. Притиснете добре по краищата и сгънете двата края навътре, към вас, за да се получи пелмен. Оформете останалите пелмени по същия начин.
  • 4. Прецедете бульона от свинските гърди с кост в тенджера. Оставете го да къкри, докато се редуцира.
  • 5. В тиган сипете 1 с.л. олио или зехтин и го загрейте. Изпържете пелмените до златисто. Бавно налейте горещия бульон. Поставете капак и гответе 5-10 минути.
  • 6. Сложете по една шепа пресен кресон в дълбоки чинии за сервиране. Поставете по 5 пелмени отгоре и залейте с малко бульон.

Свързани рецепти

Виж всички