Начин на приготвяне:

1. В купичка сложете настърганата кора от портокала и двата лайма. Добавете сока им и по повърхността поръсете желатина. Оставете настрани.
2. Загрейте сметаната в тенджерка заедно със захарта и ванилията. Щом се разтвори захарта изключете котлона и добавете сместа с желатина. Разбъркайте.
3. Добавете киселото мляко и разбъркайте внимателно до гладкост на крема. Пресипете крема в стъклени купички и ги охладете за 3 часа.
4. За гарнитурата от медени портокали предвидете по 1 портокал на човек. Обелете портокалите и ги нарежете на парченца, като отстранявате ципата, т.е. филитирайте ги. Сложете парченцата портокал в купа и върху тях изтискайте сока на остатъците от плодовете. Към тях добавете захарта, стафидите, меда и шери или ром. Разбъркайте и охладете за 1 час.
5. Поднесете плодовия терин, гарниран с по 1 с.л. медени портокали.

За повече рецепти и информация посетете http://www.annabel-langbein.com/

Продукти

За крема:

  • 1 портокал
  • 2 лайма
  • 5 ч.л. желатин на прах
  • 300 мл течна сметана
  • 1.5 ч.ч. захар
  • 2 ч.л. ванилов екстракт
  • 2.5 ч.ч. кисело мляко

За медените портокали:

  • 6 портокала
  • 2 с.л. захар
  • 2 с.л. стафиди
  • 2 с.л. течен мед
  • 2 с.л. ром

Свързани рецепти