Начин на приготвяне:
1. В купичка сложете настърганата кора от портокала и двата лайма. Добавете сока им и по повърхността поръсете желатина. Оставете настрани.
2. Загрейте сметаната в тенджерка заедно със захарта и ванилията. Щом се разтвори захарта изключете котлона и добавете сместа с желатина. Разбъркайте.
3. Добавете киселото мляко и разбъркайте внимателно до гладкост на крема. Пресипете крема в стъклени купички и ги охладете за 3 часа.
4. За гарнитурата от медени портокали предвидете по 1 портокал на човек. Обелете портокалите и ги нарежете на парченца, като отстранявате ципата, т.е. филитирайте ги. Сложете парченцата портокал в купа и върху тях изтискайте сока на остатъците от плодовете. Към тях добавете захарта, стафидите, меда и шери или ром. Разбъркайте и охладете за 1 час.
5. Поднесете плодовия терин, гарниран с по 1 с.л. медени портокали.
2. Загрейте сметаната в тенджерка заедно със захарта и ванилията. Щом се разтвори захарта изключете котлона и добавете сместа с желатина. Разбъркайте.
3. Добавете киселото мляко и разбъркайте внимателно до гладкост на крема. Пресипете крема в стъклени купички и ги охладете за 3 часа.
4. За гарнитурата от медени портокали предвидете по 1 портокал на човек. Обелете портокалите и ги нарежете на парченца, като отстранявате ципата, т.е. филитирайте ги. Сложете парченцата портокал в купа и върху тях изтискайте сока на остатъците от плодовете. Към тях добавете захарта, стафидите, меда и шери или ром. Разбъркайте и охладете за 1 час.
5. Поднесете плодовия терин, гарниран с по 1 с.л. медени портокали.
За повече рецепти и информация посетете http://www.annabel-langbein.com/
Продукти
За крема:
- 1 портокал
- 2 лайма
- 5 ч.л. желатин на прах
- 300 мл течна сметана
- 1.5 ч.ч. захар
- 2 ч.л. ванилов екстракт
- 2.5 ч.ч. кисело мляко
За медените портокали:
- 6 портокала
- 2 с.л. захар
- 2 с.л. стафиди
- 2 с.л. течен мед
- 2 с.л. ром