Вафли с пудинг
Рецепта от: Рудолф ван Веен
1. Разбийте маслото със захарта с помощта на миксер. Добавете и остърганата вътрешност на шушулката ванилия. Добавете яйцата едно по едно, като продължавате да разбивате. Излейте млякото на струйка и разбивайте. В купа смесете брашното, бакпулвера и солта. Разбъркайте. Добавете сухата смес към другата и разбийте хубаво до гладкост. Пресипете сместа в шприц с гладък накрайник. В тава, постлана с хартия за печене, шприцовайте шапчици със спираловидни движения. Трябва да имате четен брой бисквитки. Изпечете бисквитите на 190 градуса за 10 минути.
2. За пудинга или сладкарския крем сложете млякото в тенджерка заедно с вътрешността на шушулката ванилия. В купа разбийте жълтъците със захарта и брашното - може да ползвате царевично брашно или нишесте вместо пшенично брашно. Добавете малко от врящото мляко, за да получите гладка смес. След това добавете и останалото мляко. Върнете сместа в тенджерката върху котлона и бъркайте енергично докато крема се сгъсти. Бъркайте в продължение на минута-две, за да се изпече брашното. Разстелете пудинга върху изплакнат поднос, покрийте го с фолио и го оставете да се охлади.
3. Разбъркайте охладения пудинг и го пресипете в пош с гладък накрайник. Нанесете от крема върху половината бисквитки, след това ги захлупете. Поръсете бисквитите с пудра захар.
2. За пудинга или сладкарския крем сложете млякото в тенджерка заедно с вътрешността на шушулката ванилия. В купа разбийте жълтъците със захарта и брашното - може да ползвате царевично брашно или нишесте вместо пшенично брашно. Добавете малко от врящото мляко, за да получите гладка смес. След това добавете и останалото мляко. Върнете сместа в тенджерката върху котлона и бъркайте енергично докато крема се сгъсти. Бъркайте в продължение на минута-две, за да се изпече брашното. Разстелете пудинга върху изплакнат поднос, покрийте го с фолио и го оставете да се охлади.
3. Разбъркайте охладения пудинг и го пресипете в пош с гладък накрайник. Нанесете от крема върху половината бисквитки, след това ги захлупете. Поръсете бисквитите с пудра захар.
Продукти
- 120 г меко масло 200 г захар 2 яйца 0.5 шушулка ванилия 200 мл прясно мляко 360 г брашно 7 г бакпулвер 1 щипка сол пудра захар за поръсванеЗа пудинга:0.5 шушулка ванилия 75 г захар 250 мл прясно мляко 2 жълтъка 2 с.л. брашно
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Стоян и Лора
Шоколадов кейк с шапка от маскарпоне
Рецепти Джейми Оливър
Оризов пудинг с ягодов конфитюр
Рецепти Джейми Оливър
Целувка с круши и шоколадов сос
Рецепти Джейми Оливър
Тиквени мъфини
Рецепти Нина Бабич
Бисквити с фъстъци ала Седрик Гроле
Рецепти Павел Павлов
Френски макарони с различни кремове*
Рецепти Павел Павлов
Целувчена торта с крем "Намелака"
Рецепти Павел Павлов
Лимонов тарт с лешници
Рецепти Павел Павлов
Деконструиран лимонов тарт с чипс от бял шоколад
Рецепти Павел Павлов
Малинов чийзкейк без печене