Подготовка

1. Задушете в половината масло ситно нарязания лук докато побелее и поомекне малко. Сложете дробчетата и нарязаните гъби, разбъркайте, похлупете с капак и гответе 5-6 минути на среден огън. Накрая добавете алкохола, мащерката, малко настъргана портокалова кора и овкусете със сол и пипер. Дробчетата трябва да останат меки с розова вътрешност, затова не ги гответе много дълго. 2. Сипете горещите дробчета в тесен дълбок съд и добавете към тях останалото масло и сметаната. Пасирайте всичко много добре докато получите пухкава гладка смес. Ползвайте пасатор или в

Продукти

  • 400 г пилешки дробчета
  • 125 г масло
  • 0.5 глава лук
  • 1 ч.л. суха мащерка
  • 1 щипка индийско орехче
  • 2 пресни манатарки или 20 г сушени
  • 2 с.л. коняк
  • 0.5 ч.ч. течна сметана
  • сол и черен пипер на вкус
  • 2 портокала
  • 1 пакетче желатин

Свързани рецепти