Ние използваме бисквитки, включително и бисквитки на трети страни, за да подобрим нашите услуги, за да персонализираме вашите реклами и да запаметим вашите преференции за уебсайта. Ако продължите браузинг сесията, вие се съгласявате с използването на бисквитки на нашия сайт. За повече информация (например как да изключите бисквитките), посетете нашата Политика за бисквитките.

OK
advertisement
Разширено търсенеСкрий разширеното търсене

Увертюра патé с портокали

Стъпки

  1. Prev1/4Next

    1. Задушете в половината масло ситно нарязания лук докато побелее и поомекне малко. Сложете дробчетата и нарязаните гъби, разбъркайте, похлупете с капак и гответе 5-6 минути на среден огън. Накрая добавете алкохола, мащерката, малко настъргана портокалова кора и овкусете със сол и пипер. Дробчетата трябва да останат меки с розова вътрешност, затова не ги гответе много дълго.
  2. Prev2/4Next

    2. Сипете горещите дробчета в тесен дълбок съд и добавете към тях останалото масло и сметаната. Пасирайте всичко много добре докато получите пухкава гладка смес. Ползвайте пасатор или високооборотен блендер. Оставете крема от дробчета да се охлади. Покрийте дъното и стените на избрания от вас съд с найлоново фолио. Сипете вътре пастета и загладете добре.
  3. Prev3/4Next

    4. Покрийте дъното и стените на избрания от вас съд с найлоново фолио. Сипете вътре пастета и загладете добре.
    5. Изцедете портокалите и прецедете сока. Добавете към него разтворения желатин. Оставете го в хладилника леко да се желира, след което го изсипете върху патéто. Оставете съда в хладилника поне за 3 часа.
  4. Prev4/4Next

    6. Преди да сервирате извадете патéто от съда заедно с найлона и го отстранете внимателно. Върнете пастета обратно в съда и сервирайте с подходящ хляб.
категория 0/5
За деца:
да
За вегетарианци:
не
От предаване:
Рецепта на: Йоланта Делибозова - Йоли