Утрехски чаени сладки
Рецепта от: Рудолф ван Веен

1. В тенджерка сипете меда и пудрата захар и ги загрейте, като бъркате докато захарта се разтопи.
2. Сипете брашното на плота и го смесете със сместа от подправки /канела, индийско орехче, джинджифил, карамфил/, бакпулвера и солта. Направете кладенче в брашното и сипете топлата смес от мед и захар. Добавете и яйцето. Разбъркайте с пръсти продуктите в кладенчето, след това добавете захаросаните портокалови корички. Смесете ги с брашното и омесете гладко и еластично тесто. Оформете топка, сплескайте я и у увийте в прозрачно фолио. Поставете тестото в хладилник за 2 часа.
3. Разточете тестото върху набрашнен плот, в правоъгълна форма с дебелина около 1 см. Поставете тестото в плоска тава, постлана с хартия за печене. Намажете го със смес от жълтък и малко заквасена сметана и го печете 15 минути в предварително загрята фурна на 200 градуса.
4. За глазурата сипете в купичка малко вода - 2-3 с.л. и добавяйте малко по малко пудра захар, като бъркайте енергично с тел.
5. Намажете изпечения и леко охладен сладкиш с глазурата с помощта на четка, но не нанасяйте дебел слой. нарежете сладкиша на еднакви парчета.
Може да съхранявате сладките в голям стъклен буркан.
2. Сипете брашното на плота и го смесете със сместа от подправки /канела, индийско орехче, джинджифил, карамфил/, бакпулвера и солта. Направете кладенче в брашното и сипете топлата смес от мед и захар. Добавете и яйцето. Разбъркайте с пръсти продуктите в кладенчето, след това добавете захаросаните портокалови корички. Смесете ги с брашното и омесете гладко и еластично тесто. Оформете топка, сплескайте я и у увийте в прозрачно фолио. Поставете тестото в хладилник за 2 часа.
3. Разточете тестото върху набрашнен плот, в правоъгълна форма с дебелина около 1 см. Поставете тестото в плоска тава, постлана с хартия за печене. Намажете го със смес от жълтък и малко заквасена сметана и го печете 15 минути в предварително загрята фурна на 200 градуса.
4. За глазурата сипете в купичка малко вода - 2-3 с.л. и добавяйте малко по малко пудра захар, като бъркайте енергично с тел.
5. Намажете изпечения и леко охладен сладкиш с глазурата с помощта на четка, но не нанасяйте дебел слой. нарежете сладкиша на еднакви парчета.
Може да съхранявате сладките в голям стъклен буркан.
Продукти
- 190 г мед 100 г пудра захар 370 г брашно 1 ч.л. бакпулвер 1 с.л. смес от подправки щипка сол 1 яйце 100 г захаросани портокалови коричкиЗа глазурата:1 с.л. пудра захар вода
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Бисквити с кашкавал
Рецепти Хляб със сирене и маслини
Рецепти Рудолф ван Веен
Бохемски колачета
Рецепти Рудолф ван Веен
Колебяка
Рецепти Рудолф ван Веен
Кралски кейк
Рецепти Рудолф ван Веен
Кекс с гранола
Рецепти Божана Кацарова
Гювеч със заешко и гъби
Рецепти Божана Кацарова
Козуначена торта
Рецепти Нина Бабич
Сладкиш с бадеми и шоколад
Рецепти Рудолф ван Веен
Сладка пица с плодове