Ние използваме бисквитки, включително и бисквитки на трети страни, за да подобрим нашите услуги, за да персонализираме вашите реклами и да запаметим вашите преференции за уебсайта. Ако продължите браузинг сесията, вие се съгласявате с използването на бисквитки на нашия сайт. За повече информация (например как да изключите бисквитките), посетете нашата Политика за бисквитките.

OK
advertisement
Разширено търсенеСкрий разширеното търсене

Усуканица с лук

Стъпки

  1. Prev1/6Next

    1. Направете квас от маята, захарта, малко мляко и малко брашно. Покрийте с кърпа съда и оставете на топло да удвои обема си.
    2. Направете кладенче в брашното, изсипете шупналата мая и останалите продукти и замесете меко, еластично тесто. Ако е необходимо, добавете още малко брашно. Покрийте с кърпа и оставете на топло да втаса.
  2. Prev2/6Next

    3. Нарежете лука на полумесеци и го задушете в маслото. Сиренето нарежете на кубчета.
  3. Prev3/6Next

    4. Разточете тестото на тънка правоъгълна кора. Поръсете с риган, разстелете задушеният лук и наредете кубчетата сирене.
  4. Prev4/6Next

    5. Завийте тестото на руло и го прережете с остър нож по дължина почти до средата.
  5. Prev5/6Next

    6. Усучете рулото и го завийте на кравай.
  6. Prev6/6Next

    7. Намажете с разбито яйце и изпечете в предварително загрята на 180 градуса фурна.
категория 0/5
За деца:
да
За вегетарианци:
да
От предаване:
Рецепта на: Йоланта Делибозова - Йоли