Усуканица с лук

Усуканица с лук

Подготовка

1. Направете квас от маята, захарта, малко мляко и малко брашно. Покрийте с кърпа съда и оставете на топло да удвои обема си.
2. Направете кладенче в брашното, изсипете шупналата мая и останалите продукти и замесете меко, еластично тесто. Ако е необходимо, добавете още малко брашно. Покрийте с кърпа и оставете на топло да втаса.
3. Нарежете лука на полумесеци и го задушете в маслото. Сиренето нарежете на кубчета. 4. Разточете тестото на тънка правоъгълна кора. Поръсете с риган, разстелете задушеният лук и наредете кубчетата сирене. 5. Завийте тестото на ру

Продукти

  • 500 г брашно
  • 100 г меко масло
  • 2 яйца
  • 150 мл прясно мляко
  • 4 с.л. заквасена сметана
  • 20 г прясна мая
  • 1 ч.л. захар
  • 1 ч.л. сол
  • брашно за доомесване
  • 5 глави лук
  • 50 г масло
  • 0.5 ч.л. сол
  • 200 г краве сирене
  • 1 щипка риган

За намазване:

  • 1 яйце

Свързани рецепти