Това руло от бутер тесто, пълно с предварително изпечени зеленчуци и кози кашкавал е чудесно основно вегетарианско ястие.

Продукти

  • За пълнежа:
  • 3 големи глави лук
  • 500 г тиква
  • 1 червена чушка
  • 2 с.л. зехтин
  • 250 г кафяви печурки
  • 2 скилидки чесън
  • 115 г кози кашкавал
  • 1 яйце
  • сол и черен пипер
  • За тестото:
  • 320 г бутер тесто
  • 1 яйце
  • 115 г кози кашкавал
  • брашно

Начин на приготвяне:

  • 1. Обелете лука и го нарежете на едри полумесеци. Обелете тиквата, отстранете семките и я нарежете на кубчета по 2 см. Почистете чушката от дръжката и семките и я нарежете на едро. Сложете всички зеленчуци в дълбока тавичка, поръсете със сол, черен пипер и 1 с.л. зехтин и разбъркайте добре. Печете в предварително загрята фурна на 180 градуса (с вентилатор) 25 минути.
  • 2. Почистете гъбите със суха четка и ги нарежете на едро. Добавете ги при другите позапечени зеленчуци заедно с настърганите скилидки чесън. Разбъркайте, добавете и втората лъжица зехтин и печете още 10-15 минути. След това оставете печените зеленчуци да изстинат.
  • 3. В голяма купа разбийте яйцето и добавете изстиналите зеленчуци. Добавете и нарязания на кубчета кашкавал. Разбъркайте добре.
  • 4. Поръсете брашно върху плота и върху бутер тестото и го разточете на правогълъник с размери 30х35 см. Намажете цялата повърхност на тестото с предварително разбито яйце. Изсипете пълнежа по средата на тестото, по дължина. Правоъгълникът, оформен от пълнежа трябва да е с размери 12.5х23 см. Прегънете едната половина на тестото навътре и покрийте пълнежа. След това прегънете другата част, като съедините тестото добре. Обърнете рулото наобратно, за да не се вижда слепената част. Поставете го в плоска тава, постлана с хартия за печене и го сложете в хладилник за 1 час.
  • 5. Загрейте фурната на 200 градуса (с вентилатор). Поставете в нея плоска тава да се загрее. Намажете охладеното руло с разбито яйце и го поръсете с настърган кози кашкавал отгоре. Прехвърлете рулото върху загрятата тава и го поставете във фурната. Печете 40 минути.

Свързани рецепти

Виж всички