Уелингтън с печени зеленчуци
Рецепта от: Мери Бери
Това руло от бутер тесто, пълно с предварително изпечени зеленчуци и кози кашкавал е чудесно основно вегетарианско ястие.
Продукти
- За пълнежа:
- 3 големи глави лук
- 500 г тиква
- 1 червена чушка
- 2 с.л. зехтин
- 250 г кафяви печурки
- 2 скилидки чесън
- 115 г кози кашкавал
- 1 яйце
- сол и черен пипер
- За тестото:
- 320 г бутер тесто
- 1 яйце
- 115 г кози кашкавал
- брашно
Начин на приготвяне:
- 1. Обелете лука и го нарежете на едри полумесеци. Обелете тиквата, отстранете семките и я нарежете на кубчета по 2 см. Почистете чушката от дръжката и семките и я нарежете на едро. Сложете всички зеленчуци в дълбока тавичка, поръсете със сол, черен пипер и 1 с.л. зехтин и разбъркайте добре. Печете в предварително загрята фурна на 180 градуса (с вентилатор) 25 минути.
- 2. Почистете гъбите със суха четка и ги нарежете на едро. Добавете ги при другите позапечени зеленчуци заедно с настърганите скилидки чесън. Разбъркайте, добавете и втората лъжица зехтин и печете още 10-15 минути. След това оставете печените зеленчуци да изстинат.
- 3. В голяма купа разбийте яйцето и добавете изстиналите зеленчуци. Добавете и нарязания на кубчета кашкавал. Разбъркайте добре.
- 4. Поръсете брашно върху плота и върху бутер тестото и го разточете на правогълъник с размери 30х35 см. Намажете цялата повърхност на тестото с предварително разбито яйце. Изсипете пълнежа по средата на тестото, по дължина. Правоъгълникът, оформен от пълнежа трябва да е с размери 12.5х23 см. Прегънете едната половина на тестото навътре и покрийте пълнежа. След това прегънете другата част, като съедините тестото добре. Обърнете рулото наобратно, за да не се вижда слепената част. Поставете го в плоска тава, постлана с хартия за печене и го сложете в хладилник за 1 час.
- 5. Загрейте фурната на 200 градуса (с вентилатор). Поставете в нея плоска тава да се загрее. Намажете охладеното руло с разбито яйце и го поръсете с настърган кози кашкавал отгоре. Прехвърлете рулото върху загрятата тава и го поставете във фурната. Печете 40 минути.
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Найджъл Слейтър
Доматена яхния с куркума и кисело мляко
Рецепти Примож Долничар
Туршия от ряпа
Рецепти Стоян и Лора
Славянски гювеч
Рецепти Стоян и Лора
Бамя с кускус
Рецепти Стоян и Лора
Бухнал омлет с тиквички
Рецепти Стоян и Лора
Зеленчуков гювеч
Рецепти Надия Хюсеин
Бхаджи от моркови и пащърнак с чътни от кориандър и чили
Рецепти Стоян и Лора
Кюфтета от спанак с лимонов йогурт
Рецепти Силвия Колока
Патладжанени рулца
Рецепти Мишел Ру Джуниър
Аспержи, домати и артишок