Турски плосък хляб

Турски плосък хляб

Начин на приготвяне:

1. В купа сложете брашното, солта и киселото мляко. Разбъркайте и щом се оформи гладко тесто, го разделете на топки, големи колкото голф топки.
2. Разточете всяка топка тънко. Поръсете с брашно тиган и запечете всяка питка. Щом започне да се надува, я обърнете от другата страна.
3. В стъклен буркан сложете подправките и зехтина. Затворете буркана с капачка и разтръскайте хубаво.
4. Намажете топлите питки с по 1 ч.л. от сместа от подправки и зехтин.

За повече рецепти и информация посетете http://www.annabel-langbein.com/

Продукти

  • 2 ч.ч. брашно
  • 1 ч.л. сол
  • 1 ч.ч. кисело мляко
  • 4 с.л. сусам
  • 2 с.л. суха мащерка
  • 1 ч.л. лют червен пипер
  • 2 ч.л. сол
  • 0.5 ч.ч. зехтин

Свързани рецепти