Начин на приготвяне:
1. В купа сложете брашното, солта и киселото мляко. Разбъркайте и щом се оформи гладко тесто, го разделете на топки, големи колкото голф топки.
2. Разточете всяка топка тънко. Поръсете с брашно тиган и запечете всяка питка. Щом започне да се надува, я обърнете от другата страна.
3. В стъклен буркан сложете подправките и зехтина. Затворете буркана с капачка и разтръскайте хубаво.
4. Намажете топлите питки с по 1 ч.л. от сместа от подправки и зехтин.
2. Разточете всяка топка тънко. Поръсете с брашно тиган и запечете всяка питка. Щом започне да се надува, я обърнете от другата страна.
3. В стъклен буркан сложете подправките и зехтина. Затворете буркана с капачка и разтръскайте хубаво.
4. Намажете топлите питки с по 1 ч.л. от сместа от подправки и зехтин.
За повече рецепти и информация посетете http://www.annabel-langbein.com/
Продукти
- 2 ч.ч. брашно
- 1 ч.л. сол
- 1 ч.ч. кисело мляко
- 4 с.л. сусам
- 2 с.л. суха мащерка
- 1 ч.л. лют червен пипер
- 2 ч.л. сол
- 0.5 ч.ч. зехтин