Турски крем с кафе
Рецепта от: Рейчъл Ку
1. Сварете захарен сироп от вода и захар. Варете докато захарта се разтопи. Дръпнете от огъня и добавете прясно приготвеното кафе. Пресипете в купичка и оставете сиропа да се охлади добре.
2. За крема сипете кафето и прясното мляко в тенджерка и оставете сместа почти да заври. В купа разбийте жълтъците със захарта, докато сместа леко изсветлее. Добавете царевичното нишесте и разбъркайте до гладкост. На тънка струйка добавете горещото мляко с кафе, като разбърквате енергично. Пресипете сместа в тенджерката и варете няколко минути при непрекъснато разбиване, докато се образуват балончета по повърхността. Пресипете крема в купа и го покрийте с лист прозрачно фолио. Охладете го добре - хладилник.
3. За мендианите начупете шоколада на парчета и го разтопете на водна баня. Добавете маслото и щипка сол, докато той се разтопява.
4. Върху лист хартия за печене очертайте отворите на турски чашки за чай. Във всяко кръгче разстлете с помощта на лъжица разтопен шоколад. Поръсете шоколада с нарязани кайсии, ядки шам-фъстък и локум. Поставете бонбоните в хладилник за 10 минути.
5. Разбийте сметаната до плътност. Добавете я при охладения крем с кафе и разбъркайте до хомогенност. Пресипете крема в шприц с гладък накрайник.
6. Шприцовайте пласт крем във всяка чашка за чай. Поръсете с лъжица сироп с кафе. Добавете отново крем, сироп, крем. Върху всяка чашка поставете шоколадов медальон и поднесете десерта.
2. За крема сипете кафето и прясното мляко в тенджерка и оставете сместа почти да заври. В купа разбийте жълтъците със захарта, докато сместа леко изсветлее. Добавете царевичното нишесте и разбъркайте до гладкост. На тънка струйка добавете горещото мляко с кафе, като разбърквате енергично. Пресипете сместа в тенджерката и варете няколко минути при непрекъснато разбиване, докато се образуват балончета по повърхността. Пресипете крема в купа и го покрийте с лист прозрачно фолио. Охладете го добре - хладилник.
3. За мендианите начупете шоколада на парчета и го разтопете на водна баня. Добавете маслото и щипка сол, докато той се разтопява.
4. Върху лист хартия за печене очертайте отворите на турски чашки за чай. Във всяко кръгче разстлете с помощта на лъжица разтопен шоколад. Поръсете шоколада с нарязани кайсии, ядки шам-фъстък и локум. Поставете бонбоните в хладилник за 10 минути.
5. Разбийте сметаната до плътност. Добавете я при охладения крем с кафе и разбъркайте до хомогенност. Пресипете крема в шприц с гладък накрайник.
6. Шприцовайте пласт крем във всяка чашка за чай. Поръсете с лъжица сироп с кафе. Добавете отново крем, сироп, крем. Върху всяка чашка поставете шоколадов медальон и поднесете десерта.
Продукти
- За сиропа:100 г захар 100 мл вода 30 мл кафе еспресоЗа крема:150 мл кафе еспресо 100 мл пълномаслено прясно мляко 3 жълтъка 80 г захар 1 ч.л. царевично нишесте 100 мл течна сметанаЗа мендианите:100 г натурален шоколад 2 с.л. ядки шам-фъстък 3 сушени кайсии 2 парчета локум с рози
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Рейчъл Ку
Паста пица
Рецепти Рейчъл Ку
Ригатони с гъби
Рецепти Рейчъл Ку
Спагети Болонезе
Рецепти Рейчъл Ку
Шпецле с печен лук
Рецепти Рейчъл Ку
Плосък лондонски хляб
Рецепти Рейчъл Ку
Равиоли с рикота и спанак и доматен сос
Рецепти Рейчъл Ку
Пудинг от кокосов ориз и крем с лимонена трева
Рецепти Рейчъл Ку
Шоколадово суфле
Рецепти Рейчъл Ку
Английска закуска в стил Ку
Рецепти Рейчъл Ку
"Строганоф" с пушена наденица