Ние използваме бисквитки, включително и бисквитки на трети страни, за да подобрим нашите услуги, за да персонализираме вашите реклами и да запаметим вашите преференции за уебсайта. Ако продължите браузинг сесията, вие се съгласявате с използването на бисквитки на нашия сайт. За повече информация (например как да изключите бисквитките), посетете нашата Политика за бисквитките.

OK
advertisement
Разширено търсенеСкрий разширеното търсене

Турски хляб

категория 0/5
1. В купа сложете хладка вода, мая и захар. Разбъркайте и изчакайте 1-2 минути сместа да шупне леко.
2. Добавете и останалите продукти. Накрая добавете 6 1/2 ч.ч. брашно и разбъркайте с дървена лъжица. След това добавете още 1/2 ч.ч. брашно и с ръце ударете тестото в купата. Извадете го върху набрашнения плот и го омесете с натиска за кратко.
3. Сложете топката тесто в купата и го покрийте с кърпа. Оставете го да втаса.
4. Извадете тестото върху плота и го омесете леко. Придайте му удължена форма и го разделете на две парчета. 
5. Постелете с хартия за печене плоска тава. Разточете леко всяко парче тесто в елипсовидна форма с ширина около 4 пръста. Прехвърлете хлябовете в тавата и ги поръсете със зехтин. С пръсти направете дупки в хлябовете и поръсете с кимион, черен сусам и сол. Печете хлябовете 20 минути на 190 градуса.
Хлябът може да се къса и да се яде топъл, но след изстиване може да се реже на филии. Подходящ е за правене на средиземноморски сандвичи, както и за топене в зехтин и дукка.

За повече рецепти и информация посетете http://www.annabel-langbein.com/
За деца:
да
За вегетарианци:
да
От предаване:
Рецепта на: Анабел Ленгбайн