Турски хляб

Турски хляб

Начин на приготвяне:

1. В купа сложете хладка вода, мая и захар. Разбъркайте и изчакайте 1-2 минути сместа да шупне леко.
2. Добавете и останалите продукти. Накрая добавете 6 1/2 ч.ч. брашно и разбъркайте с дървена лъжица. След това добавете още 1/2 ч.ч. брашно и с ръце ударете тестото в купата. Извадете го върху набрашнения плот и го омесете с натиска за кратко.
3. Сложете топката тесто в купата и го покрийте с кърпа. Оставете го да втаса.
4. Извадете тестото върху плота и го омесете леко. Придайте му удължена форма и го разделете на две парчета. 
5. Постелете с хартия за печене плоска тава. Разточете леко всяко парче тесто в елипсовидна форма с ширина около 4 пръста. Прехвърлете хлябовете в тавата и ги поръсете със зехтин. С пръсти направете дупки в хлябовете и поръсете с кимион, черен сусам и сол. Печете хлябовете 20 минути на 190 градуса.
Хлябът може да се къса и да се яде топъл, но след изстиване може да се реже на филии. Подходящ е за правене на средиземноморски сандвичи, както и за топене в зехтин и дукка.

За повече рецепти и информация посетете http://www.annabel-langbein.com/

Продукти

  • 350 мл хладка вода
  • 0.5 ч.л. захар
  • 2 ч.л. суха мая
  • 5 с.л. кисело мляко
  • 90 мл зехтин
  • 2 ч.л. сол
  • 7 ч.ч. брашно
  • зехтин
  • 0.5 ч.л. семена кимион
  • 0.5 ч.л. черен сусам

Свързани рецепти