Ние използваме бисквитки, включително и бисквитки на трети страни, за да подобрим нашите услуги, за да персонализираме вашите реклами и да запаметим вашите преференции за уебсайта. Ако продължите браузинг сесията, вие се съгласявате с използването на бисквитки на нашия сайт. За повече информация (например как да изключите бисквитките), посетете нашата Политика за бисквитките.

OK
advertisement
Разширено търсенеСкрий разширеното търсене

Турска баклава

категория 5/5
1. Смелете фино ядките шам-фъстък в блендер. Разтопете маслото.
2. Намажете с масло тава с размери 30 х 30 см. Постелете 15 кори една върху друга, като мажете всяка или през една с разтопено масло.
3. Поръсете равномерно смлените шам-фъстъци.
4. Постелете останалите 15 кори, като мажете помежду им с разтопено масло.
5. Нарежете баклавата на еднакви квадратни парчета. Намажете обилно с масло. Печете баклавата в предварително загрята фурна на 160 градуса 35 минути.
6. Сварете сироп от водата и захарта.
7. Залейте топлата баклава с топлия сироп с помощта на черпак. Оставете баклавата да изстине.
За деца:
да
За вегетарианци:
да
От предаване:
Рецепта на: Рудолф ван Веен