Турска баклава
Рецепта от: Рудолф ван Веен
1. Смелете фино ядките шам-фъстък в блендер. Разтопете маслото.
2. Намажете с масло тава с размери 30 х 30 см. Постелете 15 кори една върху друга, като мажете всяка или през една с разтопено масло.
3. Поръсете равномерно смлените шам-фъстъци.
4. Постелете останалите 15 кори, като мажете помежду им с разтопено масло.
5. Нарежете баклавата на еднакви квадратни парчета. Намажете обилно с масло. Печете баклавата в предварително загрята фурна на 160 градуса 35 минути.
6. Сварете сироп от водата и захарта.
7. Залейте топлата баклава с топлия сироп с помощта на черпак. Оставете баклавата да изстине.
2. Намажете с масло тава с размери 30 х 30 см. Постелете 15 кори една върху друга, като мажете всяка или през една с разтопено масло.
3. Поръсете равномерно смлените шам-фъстъци.
4. Постелете останалите 15 кори, като мажете помежду им с разтопено масло.
5. Нарежете баклавата на еднакви квадратни парчета. Намажете обилно с масло. Печете баклавата в предварително загрята фурна на 160 градуса 35 минути.
6. Сварете сироп от водата и захарта.
7. Залейте топлата баклава с топлия сироп с помощта на черпак. Оставете баклавата да изстине.
Продукти
- 250 г безсолни ядки шамфъстък 250 г масло 30 листа кори за баницаЗа сиропа:500 г захар 250 мл вода
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Рудолф ван Веен
Торта за принцеси
Рецепти Рудолф ван Веен
Шоколадови пайчета с розмарин
Рецепти Рудолф ван Веен
Супа с кафяв боб и печена чушка
Рецепти Рудолф ван Веен
Базелска торта
Рецепти Рудолф ван Веен
Хлебен пудинг с ябълки
Рецепти Рудолф ван Веен
Ябълкови бухтички
Рецепти Рудолф ван Веен
Баклава с богат пълнеж
Рецепти Рудолф ван Веен
Торта с шам-фъстък и пълнеж от червени плодове
Рецепти Рудолф ван Веен
Морковен чийзкейк
Рецепти Рудолф ван Веен
Флъфърнътери