Туршия от целина и червени чушки

Туршия от целина и червени чушки

Начин на приготвяне:

1. Обелете стъблата целина и я нарежете на малки парченца под диагонал.

2. Почистете чушките и ги нарежете на жулиени. Нарежете на ситно чесъна.

3. Загрейте олиото и в него запържете чушките и чесъна, овкусете със сол. Изсипете при целината.

4. Разбъркайте оцета със соевия сос, сусамовото олио, захарта и 100 мл вода. Залейте зеленчуците и приберете в хладилник минимум за една нощ.

Продукти

  • 500 г селъри
  • 300 г червени чушки
  • 2 скилидки чесън
  • 100 мл светъл соев сос
  • 100 мл бял винен оцет
  • 0.5 с.л. сусамово олио
  • 1 с.л. захар
  • 2 с.л. олио
  • сол на вкус

Свързани рецепти