Туинкис

Туинкис

Начин на приготвяне:

1. Смесете брашното със солта и бакпулвера.
2. Разрежете на две по дължина шушулката ванилия и остържете вътрешността и. В тенджерка сипете млякото, добавете маслото и вътрешността на ванилията. Бъркайте докато маслото се разтопи.
3. Разделете белтъците от жълтъците. Белтъците сложете в чиста, суха купа и ги разбийте на сняг. Добавете постепенно половината захар към белтъците и разбивайте до твърдост.
4. Жълтъците разбийте в друга купа, на ръка, с останалата захар. Добавете топлото мляко и разбийте енергично с помощта на тел. Добавете брашното и разбъркайте с помощта на шпатула. Накрая добавете разбитите белтъци на две части, като разбивате внимателно. Прехвърлете сместа в шприц с гладък накрайник. Съвет: Тази смес е подходяща за тънки блатове, платки за торта.
5. Постелете голяма, плоска тава с хартия за печене. Подмажете от вътрешната страна формички за бисквити "кану" /железни продълговати, заоблени, високи формички/. Подредете ги в тавата. Напълнете ги до половина със сместа. Печете бисквитите в предварително загрята фурна на 175 градуса 20 минути.
6. За крема разбийте белтъците на сняг, като им добавите и 1 ч.л. захар. Сложете захарта и водата в тенджерка и сварете сироп. Температурата на сиропа трябва да е 121 градуса. Добавете сиропа на тънка струйка, като го сипвате между бъркалките и купата. Прехвърлете меренгето в шприц с гладък накрайник.
7. Разрежете изстиналите бисквити на две, по хоризонтал. Шприцовайте крем върху долната част на всяка бисквита. Захлупете с горната.

Продукти

За бисквитите:

  • 1 шушулка ванилия
  • 100 г брашно
  • 1 ч.л. бакпулвер
  • щипка сол
  • 30 мл прясно мляко
  • 60 г масло
  • 5 яйца

За крема:

  • 50 мл вода
  • 170 г захар
  • 4 белтъка

Свързани рецепти