Начин на приготвяне:
Зеленчуците се нарязват на едро. Хубаво е да има малко зелена и малко червена чушка. Задушават се в тиган с малко зехтин, на не много силен огън. Подправят се със сол и пипер, добавя се и риган. Доматите и маслините се слагат накрая. Добавя се и бялото вино. Почистената и измита риба се нацепва с нож от двете страни. Слага и се сол и пипер. В намазнена тавичка се поставя рибата и се изсипват задушените зеленчуци, без да я покриват. Рибата се пече 15-20 минути на 220 градуса.
Продукти
- 800 г ципура
- 200 г тиквички
- 100 г чушки
- 100 г домати
- 30 г моркови
- 50 г лук
- 30 г маслини
- 5 г риган
- 50 мл бяло вино
- сол и пипер