Ципура със зеленчуци на фурна
Зеленчуците се нарязват на едро. Хубаво е да има малко зелена и малко червена чушка. Задушават се в тиган с малко зехтин, на не много силен огън. Подправят се със сол и пипер, добавя се и риган. Доматите и маслините се слагат накрая. Добавя се и бялото вино. Почистената и измита риба се нацепва с нож от двете страни. Слага и се сол и пипер. В намазнена тавичка се поставя рибата и се изсипват задушените зеленчуци, без да я покриват. Рибата се пече 15-20 минути на 220 градуса.

Продукти

  • 800 г ципура 200 г тиквички 100 г чушки 100 г домати 30 г моркови 50 г лук 30 г маслини 5 г риган 50 мл бяло вино сол и пипер

Начин на приготвяне:

    Свързани рецепти

    Виж всички