Начин на приготвяне:

Зеленчуците се нарязват на едро. Хубаво е да има малко зелена и малко червена чушка. Задушават се в тиган с малко зехтин, на не много силен огън. Подправят се със сол и пипер, добавя се и риган. Доматите и маслините се слагат накрая. Добавя се и бялото вино. Почистената и измита риба се нацепва с нож от двете страни. Слага и се сол и пипер. В намазнена тавичка се поставя рибата и се изсипват задушените зеленчуци, без да я покриват. Рибата се пече 15-20 минути на 220 градуса.

Продукти

  • 800 г ципура
  • 200 г тиквички
  • 100 г чушки
  • 100 г домати
  • 30 г моркови
  • 50 г лук
  • 30 г маслини
  • 5 г риган
  • 50 мл бяло вино
  • сол и пипер

Свързани рецепти