Ципура със зеленчуци на фурна
Зеленчуците се нарязват на едро. Хубаво е да има малко зелена и малко червена чушка. Задушават се в тиган с малко зехтин, на не много силен огън. Подправят се със сол и пипер, добавя се и риган. Доматите и маслините се слагат накрая. Добавя се и бялото вино. Почистената и измита риба се нацепва с нож от двете страни. Слага и се сол и пипер. В намазнена тавичка се поставя рибата и се изсипват задушените зеленчуци, без да я покриват. Рибата се пече 15-20 минути на 220 градуса.
Продукти
- 800 г ципура 200 г тиквички 100 г чушки 100 г домати 30 г моркови 50 г лук 30 г маслини 5 г риган 50 мл бяло вино сол и пипер
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Шейн Делия
Мухлама
Рецепти Джъстин Скофийлд
Канелони с гъби
Рецепти Найджъл Слейтър
Доматена яхния с куркума и кисело мляко
Рецепти Стоян и Лора
Гратен от пилешко и ньоки
Рецепти Джейми Оливър
Ризото с печени на скара гъби
Рецепти Джейми Оливър
Печено пиле с картофи и домати
Рецепти Джейми Оливър
Месо с пролетни зеленчуци
Рецепти Джейми Оливър
Печени моркови и цвекло с пържоли
Рецепти Джейми Оливър
Доматен сос и тесто за пица
Рецепти Джейми Оливър
Пица "Маргарита" и пица калцоне