1. Загрейте голяма тенджера с огнеупорен капак и дръжки. Сипете половината олио в нея и запържете нарязания на полумесеци лук. Добавете нарязания на тънки лентички джинджифил и щипка сол. Разбъркайте и оставете лука да омекне.

2. Добавете пръчката канела, анасона и къри пастата. Разбъркайте и запържете за минута. Добавете нарязаните на четвъртинки домати и разбъркайте. Добавете пилешкия бульон и кокосовото мляко. Разбъркайте и изчакайте сместа да заври.

3. След минута добавете и обелените, разрязани на четвъртини картофи, както и замразения грах.

4. Подсушете добре пилето, което трябва да е със стайна температура.  Поставете го в тенджерата, с гърдите нагоре. Захлупете съда и гответе в предварително загрята фурна на 180 градуса 45-60 минути.

5. Извадете пилето в голяма, дълбока чиния. Около него подредете зеленчуците и залейте със сос.

Продукти

  • 1 с.л. олио
  • 1 пиле
  • 1 голяма глава лук
  • 3 см джинджифил
  • 2 звездички анасон
  • 1 пръчка канела
  • 3 домата
  • 185 г червена къри паста
  • 270 мл кокосово мляко
  • 1 1/2 ч.ч. пилешки бульон
  • 2 големи картофа
  • 1 ч.ч. замразен грах
  • сол

Начин на приготвяне:

    Свързани рецепти

    Виж всички