Цяло задушено пиле със зеленчуци
Рецепта от: Джъстин Скофийлд
1. Загрейте голяма тенджера с огнеупорен капак и дръжки. Сипете половината олио в нея и запържете нарязания на полумесеци лук. Добавете нарязания на тънки лентички джинджифил и щипка сол. Разбъркайте и оставете лука да омекне.
2. Добавете пръчката канела, анасона и къри пастата. Разбъркайте и запържете за минута. Добавете нарязаните на четвъртинки домати и разбъркайте. Добавете пилешкия бульон и кокосовото мляко. Разбъркайте и изчакайте сместа да заври.
3. След минута добавете и обелените, разрязани на четвъртини картофи, както и замразения грах.
4. Подсушете добре пилето, което трябва да е със стайна температура. Поставете го в тенджерата, с гърдите нагоре. Захлупете съда и гответе в предварително загрята фурна на 180 градуса 45-60 минути.
5. Извадете пилето в голяма, дълбока чиния. Около него подредете зеленчуците и залейте със сос.
Продукти
- 1 с.л. олио
- 1 пиле
- 1 голяма глава лук
- 3 см джинджифил
- 2 звездички анасон
- 1 пръчка канела
- 3 домата
- 185 г червена къри паста
- 270 мл кокосово мляко
- 1 1/2 ч.ч. пилешки бульон
- 2 големи картофа
- 1 ч.ч. замразен грах
- сол
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Шейн Делия
Мухлама
Рецепти Джъстин Скофийлд
Канелони с гъби
Рецепти Найджъл Слейтър
Доматена яхния с куркума и кисело мляко
Рецепти Стоян и Лора
Гратен от пилешко и ньоки
Рецепти Стоян и Лора
Капоната
Рецепти Стоян и Лора
Лазаня със сирена и спанак
Рецепти Стоян и Лора
Пълнено пиле с кестени и тиква
Рецепти Стоян и Лора
Печен карфиол
Рецепти Джейми Оливър
Шишчета по гръцки /сувлаки/
Рецепти Джейми Оливър
Три вида ризото