Трюфели
1. Разбийте маслото, пудрата захар, сметаната и ваниловата захар с помощта на миксер до кремообразна смес.
2. Прехвърлете сместа в шприц с гладък накрайник. Постелете поднос с прозрачно фолио и шприцовайте върху него топчици. Забучете във всяка топчица по една клечка за зъби. Оставете бонбоните във фризера да се стегнат добре.
3. Разтопете шоколада на водна баня. Щом той започне да се топи, дръпнете купата от котлона и продължете бъркането до пълното му разтопяване. Изсипете какаото в чиния.
4. Потапяйте бонбоните с помощта на клечката в шоколада и чрез завъртане изтръсквайте излишното. След това поставете бонбона в какаото и с помощта на лъжица нанасяйте от него върху бонбона. Оставете за половин-една минута бонбона в какаото докато шоколадът се стегне. Наредете бонбоните в чиния или поднос и ги сложете в хладилник.
5. Извадете бонбоните от хладилника 1 час преди да ги поднесете и отстранете клечките от тях.

Продукти

  • 125 г масло 125 г пудра захар 75 мл течна сметана 1 с.л. ванилов захар 200 г натурален шоколад 100 г какао

Начин на приготвяне:

    Свързани рецепти

    Виж всички