Тропически маршмелоу

Тропически маршмелоу

Начин на приготвяне:

1. В купа смесете кокосовите стърготини с пудрата захар и царевичното нишесте.
2. Намаслете с олио стъклена тавичка с размери 35х20 см. Поръсете половината от сухата смес.
3. В малка купа смесете портокаловия и лимоновия сок. Поръсете желатина и разбъркайте добре. Ако се образуват топчета, извадете ги.
4. Разбийте белтъците с щипка сол до получаване на твърда пяна.
5. В тенджера сипете захарта и водата и разбъркайте. Щом сиропът заври, оставете го да ври в подължение на 10-15 минути. Измерете температурата на сиропа с термометър - трябва да е 125 градуса. Добавете цитрусовия сок с желатина и разбъркайте енергично. Дръпнете от огъня.
6. Сипете захарния сироп на тънка струйка към белтъците, като разбивате на ниска скорост. Сместа трябва да удвои размера си и едновременно с това да поизстине.
7. Изсипете сместа в тавичката. Разстелете я равномерно. Отгоре поръсете с останалата суха смес. Покрийте тавичката с прозрачно фолио и я оставете да се стегне на стайна температура за около 3 часа.
8. С помощта на остър нож, потопен в гореща вода, нарежете сместа на еднакви квадратчета. Оваляйте бонбоните в кокосови стърготини. Така направените бонбони подредете в метална кутия, като между редовете сложите хартия за печене. Така бонбоните може да бъдат съхранени за 2-3 седмици.
9. Преди да консумирате бонбоните набучете ги на клечки и ги изпечете за кратко върху скара или ги обгорете с горелка.

За повече рецепти и информация посетете http://www.annabel-langbein.com/ 

Продукти

  • 1.5 ч.ч. кокосови стърготини
  • 0.5 ч.ч. пудра захар
  • 2 с.л. царевично нишесте
  • 0.5 ч.ч. портокалов сок
  • 2 с.л. лимонов сок
  • 6 ч.л. желатин на прах
  • 1 ч.ч. вода
  • 2 белтъка
  • щипка сол

Свързани рецепти