Тропически кокосов десерт
Рецепта от: Рудолф ван Веен

1. В купа разбийте леко яйцата и жълтъка. Добавете кокосовите стърогини и захарта и разбъркайте до хомогенност.
2. Намаслете дълбока квадратна тавичка /21х21 см/ и я постелете с хартия за печене. Изсипете кокосовата смес и я разпределете равномерно. Печете десерта в предварително загрята фурна на 200 градуса 20 минути.
3. Запечете кокосовите стърготини за поръсване в сух тиган, до златисто, като ги разбърквате непрекъснато.
4. Извадете изстиналия кокосов сладкиш. Изрежете неравните краища и го разрежете на две, по средата. Всяка половинка нарежете на еднакви блокчета. Поставете блокчетата върху решетка, в тава.
5. Начупете или нарежете шоколада и го разтопете на водна баня. Темперирайте шоколада. Пресипете шоколада в шприц за еднократна употреба и го завържете на възел в горната част. Отрежете края на шприца с ножица и покрийте кокосовите блокчета с шоколад. Той ще се стече надолу по тях. Поръсете десертчетата със запечения кокос. Оставете десертчетата на стайна температура за 30-60 минути.
2. Намаслете дълбока квадратна тавичка /21х21 см/ и я постелете с хартия за печене. Изсипете кокосовата смес и я разпределете равномерно. Печете десерта в предварително загрята фурна на 200 градуса 20 минути.
3. Запечете кокосовите стърготини за поръсване в сух тиган, до златисто, като ги разбърквате непрекъснато.
4. Извадете изстиналия кокосов сладкиш. Изрежете неравните краища и го разрежете на две, по средата. Всяка половинка нарежете на еднакви блокчета. Поставете блокчетата върху решетка, в тава.
5. Начупете или нарежете шоколада и го разтопете на водна баня. Темперирайте шоколада. Пресипете шоколада в шприц за еднократна употреба и го завържете на възел в горната част. Отрежете края на шприца с ножица и покрийте кокосовите блокчета с шоколад. Той ще се стече надолу по тях. Поръсете десертчетата със запечения кокос. Оставете десертчетата на стайна температура за 30-60 минути.
Продукти
- Допълнително:400 г млечен шоколад 100 г кокосови стърготиниЗа десертчетата:250 г захар 250 г кокосови стърготини 3 яйца 1 жълтък
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Рудолф ван Веен
Торта за принцеси
Рецепти Рудолф ван Веен
Шоколадови пайчета с розмарин
Рецепти Рудолф ван Веен
Супа с кафяв боб и печена чушка
Рецепти Рудолф ван Веен
Базелска торта
Рецепти Рудолф ван Веен
Хлебен пудинг с ябълки
Рецепти Рудолф ван Веен
Ябълкови бухтички
Рецепти Рудолф ван Веен
Баклава с богат пълнеж
Рецепти Рудолф ван Веен
Торта с шам-фъстък и пълнеж от червени плодове
Рецепти Рудолф ван Веен
Морковен чийзкейк
Рецепти Рудолф ван Веен
Флъфърнътери