Тропическа торта Павлова
Рецепта от: Рудолф ван Веен
1. Разбийте белтъците с помощта на миксер. Щом придобият обем, добавете 2/3 от захарта, малко по малко, без да прекъсвате разбиването.
2. В купичка разбъркайте царевичното нишесте, кърито и оцета. При необходимост добавете няколко капки вода, за да се получи гладка кашичка.
3. Добавете кашичката към разбиващите се белтъци, без да спирате разбиването. Разбивайте до получаването на твърда пяна.
4. Добавете останалата захар към разбитите белтъци и разбъркайте внимателно на ръка. Изсипете белтъчната смес на купчинка, по средата на плоска тава, постлана с хартия за печене. Разстелете леко купчинката и с помощта на шпатула оформете по средата и нещо като вдлъбнатина. Сушете целувчената основа на 120 градуса 1 час и 30 минути.
5. За крема разбийте с помощта на миксер сметаната заедно с кокосовото мляко и захарта.
6. Запечете кокосовите стърготини в сух тиган докато си променят цвета.
7. Обелете и нарежете ананаса и мангото на тънки резени. Кивито нарежете на тънки филийки и всяка разрежете на две.
8. Изсипете сметановия крем във вдлъбнатината на целувката и я загладете. Отгоре подредете резените ананас и манго, кивито, ягодите и плодовете физалис, като премахнете обвивката им /шушулките може да използвате за украса/. Накрай поръсете тортата със запечените кокосови стърготини.
2. В купичка разбъркайте царевичното нишесте, кърито и оцета. При необходимост добавете няколко капки вода, за да се получи гладка кашичка.
3. Добавете кашичката към разбиващите се белтъци, без да спирате разбиването. Разбивайте до получаването на твърда пяна.
4. Добавете останалата захар към разбитите белтъци и разбъркайте внимателно на ръка. Изсипете белтъчната смес на купчинка, по средата на плоска тава, постлана с хартия за печене. Разстелете леко купчинката и с помощта на шпатула оформете по средата и нещо като вдлъбнатина. Сушете целувчената основа на 120 градуса 1 час и 30 минути.
5. За крема разбийте с помощта на миксер сметаната заедно с кокосовото мляко и захарта.
6. Запечете кокосовите стърготини в сух тиган докато си променят цвета.
7. Обелете и нарежете ананаса и мангото на тънки резени. Кивито нарежете на тънки филийки и всяка разрежете на две.
8. Изсипете сметановия крем във вдлъбнатината на целувката и я загладете. Отгоре подредете резените ананас и манго, кивито, ягодите и плодовете физалис, като премахнете обвивката им /шушулките може да използвате за украса/. Накрай поръсете тортата със запечените кокосови стърготини.
Продукти
- За целувчената основа:6 белтъка 300 г захар 1 ч.л. царевично нишесте 2 ч.л. оцет 1 ч.л. къриЗа сметановия крем:300 мл сметана 100 мл кокосово мляко 75 г захарЗа украса:1 ананас 0.5 манго 1 киви 6 ягоди 8 плода физалис 70 г кокосови стърготини
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Рудолф ван Веен
Торта за принцеси
Рецепти Рудолф ван Веен
Шоколадови пайчета с розмарин
Рецепти Рудолф ван Веен
Пица с кладница, рукола и прошуто
Рецепти Рудолф ван Веен
Супа с кафяв боб и печена чушка
Рецепти Рудолф ван Веен
Базелска торта
Рецепти Рудолф ван Веен
Хлебен пудинг с ябълки
Рецепти Рудолф ван Веен
Ябълкови бухтички
Рецепти Рудолф ван Веен
Баклава с богат пълнеж
Рецепти Рудолф ван Веен
Торта с шам-фъстък и пълнеж от червени плодове
Рецепти Рудолф ван Веен
Морковен чийзкейк