Ние използваме бисквитки, включително и бисквитки на трети страни, за да подобрим нашите услуги, за да персонализираме вашите реклами и да запаметим вашите преференции за уебсайта. Ако продължите браузинг сесията, вие се съгласявате с използването на бисквитки на нашия сайт. За повече информация (например как да изключите бисквитките), посетете нашата Политика за бисквитките.

OK
advertisement
Разширено търсенеСкрий разширеното търсене

Тропическа ронлива торта

категория 0/5
1. За блата разбийте жълтъците със захарта с помощта на тел до пухкавост. Добавете мекото масло и разбъркайте до еднородност. Накрая добавете предварително смесените брашно, бакпулвер и сол. Разбъркайте.
2. Сложете тестото върху плоска тава, постлана с хартия за печене и го покрийте с още един лист хартия за печене. Разстелете тестото през хартията с ръце до пласт с дебелина около 1 см. Махнете горния слой хартия и печете блата за 15 минути на 170 градуса.
3. Начупете блата и го сложете в блендер. Смелете го фино. В тенджерка затоплете лешниковата паста /по-точно лешников крем, който може да се маже върху филии подобно на течния шоколад/, като бъркате, за да не загори. Добавете трохите блат при лешниковата паста и разбъркайте хубаво.
4. Поставете парче прозрачно фолио върху дъното и стените на форма с подвижно дъно. Изсипете сместа за блата на тортата и я разпределете и притиснете хубаво. Поставете блата в хладилник да се стегне.
5. За масления крем разбийте с помощта на миксер маслото със захарта. След това добавете и крема сиренето, което трябва да е със стайна температура, и продължете разбиването до еднородност. Пресипете крема в пош с гладък накрайник и го поставете в хладилник да се стегне.
6. Обелете и нарежете мангото на резени. Сложете захарта в тенджерка и я изчакайте да се разтопи. Щом карамелът потъмнее, добавете резените манго и ги разбърквайте леко. Оставете ги да се задушат за 4 минути и добавете ликьор от маракуя. Оставете сместа още 2 минути на котлона. Прецедете мангото и го сложете в купа да изстине. Към него добавете резени ананас и издълбаната вътрешност на 3 плода маракуя. Разбъркайте.
7. Поставете блата на тортата върху поднос. Оформете рехава спирала от масления крем върху нея. Разпределете плодовете равномерно върху крема. Украсете с четвъртинки плод маракуя.
За деца:
да
За вегетарианци:
да
От предаване:
Рецепта на: Рудолф ван Веен