Тропическа ронлива торта
Рецепта от: Рудолф ван Веен
1. За блата разбийте жълтъците със захарта с помощта на тел до пухкавост. Добавете мекото масло и разбъркайте до еднородност. Накрая добавете предварително смесените брашно, бакпулвер и сол. Разбъркайте.
2. Сложете тестото върху плоска тава, постлана с хартия за печене и го покрийте с още един лист хартия за печене. Разстелете тестото през хартията с ръце до пласт с дебелина около 1 см. Махнете горния слой хартия и печете блата за 15 минути на 170 градуса.
3. Начупете блата и го сложете в блендер. Смелете го фино. В тенджерка затоплете лешниковата паста /по-точно лешников крем, който може да се маже върху филии подобно на течния шоколад/, като бъркате, за да не загори. Добавете трохите блат при лешниковата паста и разбъркайте хубаво.
4. Поставете парче прозрачно фолио върху дъното и стените на форма с подвижно дъно. Изсипете сместа за блата на тортата и я разпределете и притиснете хубаво. Поставете блата в хладилник да се стегне.
5. За масления крем разбийте с помощта на миксер маслото със захарта. След това добавете и крема сиренето, което трябва да е със стайна температура, и продължете разбиването до еднородност. Пресипете крема в пош с гладък накрайник и го поставете в хладилник да се стегне.
6. Обелете и нарежете мангото на резени. Сложете захарта в тенджерка и я изчакайте да се разтопи. Щом карамелът потъмнее, добавете резените манго и ги разбърквайте леко. Оставете ги да се задушат за 4 минути и добавете ликьор от маракуя. Оставете сместа още 2 минути на котлона. Прецедете мангото и го сложете в купа да изстине. Към него добавете резени ананас и издълбаната вътрешност на 3 плода маракуя. Разбъркайте.
7. Поставете блата на тортата върху поднос. Оформете рехава спирала от масления крем върху нея. Разпределете плодовете равномерно върху крема. Украсете с четвъртинки плод маракуя.
2. Сложете тестото върху плоска тава, постлана с хартия за печене и го покрийте с още един лист хартия за печене. Разстелете тестото през хартията с ръце до пласт с дебелина около 1 см. Махнете горния слой хартия и печете блата за 15 минути на 170 градуса.
3. Начупете блата и го сложете в блендер. Смелете го фино. В тенджерка затоплете лешниковата паста /по-точно лешников крем, който може да се маже върху филии подобно на течния шоколад/, като бъркате, за да не загори. Добавете трохите блат при лешниковата паста и разбъркайте хубаво.
4. Поставете парче прозрачно фолио върху дъното и стените на форма с подвижно дъно. Изсипете сместа за блата на тортата и я разпределете и притиснете хубаво. Поставете блата в хладилник да се стегне.
5. За масления крем разбийте с помощта на миксер маслото със захарта. След това добавете и крема сиренето, което трябва да е със стайна температура, и продължете разбиването до еднородност. Пресипете крема в пош с гладък накрайник и го поставете в хладилник да се стегне.
6. Обелете и нарежете мангото на резени. Сложете захарта в тенджерка и я изчакайте да се разтопи. Щом карамелът потъмнее, добавете резените манго и ги разбърквайте леко. Оставете ги да се задушат за 4 минути и добавете ликьор от маракуя. Оставете сместа още 2 минути на котлона. Прецедете мангото и го сложете в купа да изстине. Към него добавете резени ананас и издълбаната вътрешност на 3 плода маракуя. Разбъркайте.
7. Поставете блата на тортата върху поднос. Оформете рехава спирала от масления крем върху нея. Разпределете плодовете равномерно върху крема. Украсете с четвъртинки плод маракуя.
Продукти
- За блата:3 жълтъка 160 г захар 225 г брашно 7 г бакпулвер 1 щипка сол 160 г меко масло 200 г лешникова пастаЗа масления крем:125 г меко масло 125 г пудра захар 125 г крема сиренеЗа гарниране:1 манго 100 г захар 4 плода маракуйя 0.5 ананас 100 мл плодов ликьор
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Рудолф ван Веен
Торта за принцеси
Рецепти Рудолф ван Веен
Шоколадови пайчета с розмарин
Рецепти Рудолф ван Веен
Пица с кладница, рукола и прошуто
Рецепти Рудолф ван Веен
Супа с кафяв боб и печена чушка
Рецепти Рудолф ван Веен
Базелска торта
Рецепти Рудолф ван Веен
Хлебен пудинг с ябълки
Рецепти Рудолф ван Веен
Ябълкови бухтички
Рецепти Рудолф ван Веен
Баклава с богат пълнеж
Рецепти Рудолф ван Веен
Торта с шам-фъстък и пълнеж от червени плодове
Рецепти Рудолф ван Веен
Морковен чийзкейк