Тройно шоколадова торта

Тройно шоколадова торта

Начин на приготвяне:

1. Начупете бисквитите и ги смелете или пасирайте фино. Добавете поизстиналото разтопено масло. Разбъркайте.
2. Намаслете дъното и стените на форма за торта с пружина и ги постелете с хартия за печене. Изсипете сместа за основата и я разпределете равномерно, като притискате добре. Поставете в хладилник или фризер да се стегне.
3. Сипете водата в купичка и поръсете върху нея желатина. Оставете да набъбне. След това разтопете желатина на водна баня.
4. В три отделни купи начупете белия, млечния и натуралния шоколад. Разтопете всеки вид шоколад на водна баня или в микровълнова фурна.
5. В голяма купа разбийте крем-сиренето със захарта с помощта на миксер, до пухкавост. добавете прясното мляко и разбийте. Разпределете сместа в трите купи с шоколад. Разбъркайте внимателно, до хомогенност.
6. Разбийте сметаната с помощта на миксер, до плътност. Добавете леко топлия разтопен желатин и разбъркайте. Разпределете сметаната в трите купи. Овкусете натуралния шоколад с рома, а млечния - с фино настърганата портокалова кора. Разбъркайте.
7. Сипете върху основата първо сместа с белия шоколад и я разпределете равномерно. Поставете във фризер за 20 минути, докато се стегне. Извадете формата и излейте сместа с млечния шоколад. Отново поставете във фризер, докато се стегне. Ная-накрая изсипете сместа с натурален шоколад. Поставете във фризер.
8. Извадете тортата от формата и я поставете върху поднос. Украсете със стърготини от трите вида шоколад.

Продукти

За основата:

  • 200 г какаови бисквити
  • 100 г разтопено масло

За пълнежа:

  • 125 мл вода
  • 2 с.л. желатин
  • 800 г крем-сирене
  • 250 мл прясно мляко
  • 250 г захар
  • 120 г бял шоколад
  • 120 г млечен шоколад
  • 120 г натурален шоколад (70% какао)
  • 500 мл течна сметана
  • 1 ч.л. настъргана портокалова кора
  • 3 с.л. ром

Допълнително:

  • бял шоколад
  • млечен шоколад
  • натурален шоколад (70% какао)

Свързани рецепти