Тройно шоколадова торта
Рецепта от: Сара Ла Фонтейн
1. Начупете бисквитите и ги смелете или пасирайте фино. Добавете поизстиналото разтопено масло. Разбъркайте.
2. Намаслете дъното и стените на форма за торта с пружина и ги постелете с хартия за печене. Изсипете сместа за основата и я разпределете равномерно, като притискате добре. Поставете в хладилник или фризер да се стегне.
3. Сипете водата в купичка и поръсете върху нея желатина. Оставете да набъбне. След това разтопете желатина на водна баня.
4. В три отделни купи начупете белия, млечния и натуралния шоколад. Разтопете всеки вид шоколад на водна баня или в микровълнова фурна.
5. В голяма купа разбийте крем-сиренето със захарта с помощта на миксер, до пухкавост. добавете прясното мляко и разбийте. Разпределете сместа в трите купи с шоколад. Разбъркайте внимателно, до хомогенност.
6. Разбийте сметаната с помощта на миксер, до плътност. Добавете леко топлия разтопен желатин и разбъркайте. Разпределете сметаната в трите купи. Овкусете натуралния шоколад с рома, а млечния - с фино настърганата портокалова кора. Разбъркайте.
7. Сипете върху основата първо сместа с белия шоколад и я разпределете равномерно. Поставете във фризер за 20 минути, докато се стегне. Извадете формата и излейте сместа с млечния шоколад. Отново поставете във фризер, докато се стегне. Ная-накрая изсипете сместа с натурален шоколад. Поставете във фризер.
8. Извадете тортата от формата и я поставете върху поднос. Украсете със стърготини от трите вида шоколад.
2. Намаслете дъното и стените на форма за торта с пружина и ги постелете с хартия за печене. Изсипете сместа за основата и я разпределете равномерно, като притискате добре. Поставете в хладилник или фризер да се стегне.
3. Сипете водата в купичка и поръсете върху нея желатина. Оставете да набъбне. След това разтопете желатина на водна баня.
4. В три отделни купи начупете белия, млечния и натуралния шоколад. Разтопете всеки вид шоколад на водна баня или в микровълнова фурна.
5. В голяма купа разбийте крем-сиренето със захарта с помощта на миксер, до пухкавост. добавете прясното мляко и разбийте. Разпределете сместа в трите купи с шоколад. Разбъркайте внимателно, до хомогенност.
6. Разбийте сметаната с помощта на миксер, до плътност. Добавете леко топлия разтопен желатин и разбъркайте. Разпределете сметаната в трите купи. Овкусете натуралния шоколад с рома, а млечния - с фино настърганата портокалова кора. Разбъркайте.
7. Сипете върху основата първо сместа с белия шоколад и я разпределете равномерно. Поставете във фризер за 20 минути, докато се стегне. Извадете формата и излейте сместа с млечния шоколад. Отново поставете във фризер, докато се стегне. Ная-накрая изсипете сместа с натурален шоколад. Поставете във фризер.
8. Извадете тортата от формата и я поставете върху поднос. Украсете със стърготини от трите вида шоколад.
Продукти
- За основата:200 г какаови бисквити 100 г разтопено маслоЗа пълнежа:125 мл вода 2 с.л. желатин 800 г крем-сирене 250 мл прясно мляко 250 г захар 120 г бял шоколад 120 г млечен шоколад 120 г натурален шоколад (70% какао) 500 мл течна сметана 1 ч.л. настъргана портокалова кора 3 с.л. ромДопълнително: бял шоколад млечен шоколад натурален шоколад (70% какао)
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Сара Ла Фонтейн
Зеленчуков чипс
Рецепти Сара Ла Фонтейн
Гурме супа със сьомга
Рецепти Сара Ла Фонтейн
Супер салата с хумус
Рецепти Сара Ла Фонтейн
Донъти
Рецепти Сара Ла Фонтейн
Шоколадови мъфини с глазура
Рецепти Сара Ла Фонтейн
Сурова торта с манго и лакта
Рецепти Сара Ла Фонтейн
Салата "Цезар"
Рецепти Сара Ла Фонтейн
Бадемово латé
Рецепти Сара Ла Фонтейн
Многозърнести питки
Рецепти Сара Ла Фонтейн
Крем-супа от карфиол