Трио пълнени домати
1. По възможност използвайте три различни вида домати, например домати на клонка, домати сорт "Вкусният Том" и домати сорт Комато. Отстранете клонката на доматите. Не отстранявайте коронките на доматите Вкусния Том и Комато. Направете кръстовиден разрез от долната страна на доматите. Пуснете ги в тенджера с вряща вода за 20 секунди. Веднага след това ги прехвърлете в купа с ледено студена вода за няколко секунди.
2. Обелете люспата на доматите. Отрежете капачета на доматите и запазете само тези на двата гореспоменати вида. Издълбайте вътрешността на доматите с помощта на лъжичка и ги подредете в чиния с отвора надолу, за да се изцедят.
3. За месния пълнеж нарежете пастърмата, киселите краставички и ябълката на дребни кубчета. Смесете продуктите в купа и добавете нарязания на ситно див лук, майонезата и киселото мляко. Овкусете със сол и черен пипер и разбъркайте хубаво. С този пълнеж напълнете доматите сорт Комато и поставете капачетата им отгоре.
4. За коктейлния сос разбийте сметаната на ръка. Добавете майонезата и кетчупа и разбъркайте отново. добавете сосовете и джинджифиловия сироп, както и давта вида алкохол. Овкусете със сол и черен пипер, и лимонов сок. Сипете малко от коктейлния сос в доматите на клонка, след това сложете няколко почистени скариди и отново полейте с коктейлен сос. Украсете със стръкче копър.
5. За третия пълнеж намачкайте синьото сирене и нарежете на дребни кубчета селърито. Добавете киселото мляко към тях и овкусете със сол и черен пипер. Напълнете доматите "Вкусният Том" и поставете капачетата им.

Продукти

  • За месния пълнеж:2 слайса пастърма 3 кисели краставички 1 ябълка 0.5 връзка див лук 2 с.л. нискомаслено кисело мляко 1 с.л. майонеза сол и черен пиперЗа коктейлния сос:100 мл шери 1 ч.л. прясно смлян черен пипер 2 с.л. заквасена сметана 1 с.л. майонеза 1 с.л. кетчуп 1 ч.л. джинджифилов сироп 2 капки сос табаско 2 капки сос Уорчестър 1 с.л. уиски сол лимонов сок 150 г белени скариди копърЗа пълнежа със сирене:150 г синьо сирене 4 стъбла селъри 100 г кисело мляко сол и черен пипер12 домата от три различни сорта

Начин на приготвяне:

    Свързани рецепти

    Виж всички